Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Ännu inga åtal för hedersförtryck – men utredningar pågår

Nyheter
Publicerad: 2023-01-11 10:44
Foto: Anders Wiklund/TT

Drygt ett halvår efter att hedersförtryck infördes i brottsbalken har ännu inga åtal väckts. Det visar färsk statistik från Åklagarmyndigheten som Dagens Juridik tagit del av. Enligt Åsa Hiding, kammaråklagare på Åklagarmyndighetens utvecklingscentrum och specialiserad på hedersrelaterad brottslighet, kan en av orsakerna vara att det krävs att flera brott har begåtts mot en och samma person. - Det är inte ett brott vid ett tillfälle utan hedersförtryck ska ju likt fridskränkning handla om en serie av brott där vart och ett av brotten ska ha begåtts med heder som motiv. Det innebär att det tar ett tag innan man kommer upp i tre gärningar som vi tror krävs.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.