Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Aneo lämnar ett bud till aktieägarna i Scandinavian Biogas

Nyheter
Publicerad: 2022-11-24 08:15
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Efter en nyemission äger Aneo 36,1 procent av aktierna i Scandinavian Biogas och är därmed skyldig att lämna ett offentligt budpliktserbjudande avseende samtliga aktier i bolaget som inte redan innehas av Aneo. Budet som lämnas har en negativ premie jämfört med stängningskursen under onsdagen.

Styrelsen för Scandinavian Biogas Fuels International beslutade den 5 oktober 2022 att genomföra en riktad nyemission. Aneo Renewables Holding deltog i Emissionen och tecknade 12 miljoner nya aktier i bolaget. Efter likviddagen i emissionen idag den 23 november 2022 innehar Aneo cirka 36,1 procent av det totala antalet aktier och röster i bolaget. Aneo är därmed skyldigt att lämna ett offentligt budpliktserbjudande avseende samtliga aktier i bolaget som inte redan innehas av Aneo.

Värderar bolaget till 670 miljoner kronor

Aneo lämnar därmed under torsdagen ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Scandinavian Biogas om att förvärva samtliga aktier i Scandinavian Biogas för 15,45 kronor kontant per aktie enligt reglerna om budplikt. Scandinavian Biogas aktier är noterade på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Aneo erbjuder 15,45 kronor kontant för varje aktie i Scandinavian Biogas. Erbjudandepriset värderar samtliga aktier i Scandinavian Biogas till cirka 670 miljoner kronor. 

Erbjudandepriset motsvarar den volymviktade genomsnittskursen för Scandinavian Biogas aktie under 20 handelsdagar fram till och med den 5 oktober 2022, datumet då styrelsen för bolaget offentliggjorde Emissionen.

Negativ premie

Erbjudandepriset motsvarar en negativ premie om 2,5 procent jämfört med stängningskursen om 15,84 kronor för Scandinavian Biogas aktie på Nasdaq First North Premier Growth Market den 23 november 2022, den sista handelsdagen före offentliggörandet av Erbjudandet.

Acceptfristen förväntas inledas omkring den 28 november 2022 och avslutas omkring den 19 december 2022.

Aneo har anlitat SEB Corporate Finance som finansiell rådgivare och Vinge som legal rådgivare i samband med Erbjudandet.


Dela sidan:
Skriv ut: