Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Alm Equity och Corem bildar gemensamt förvaltningsbolag

Nyheter
Publicerad: 2021-11-23 08:14
Joakim Alm, vd, styrelseledamot och största ägare i ALM Equity.

Alm Equity och Corem har tecknat avsiktsförklaring om bildandet av gemensamt förvaltningsbolag.

ALM Equity och Corem har tecknat en avsiktsförklaring med syfte att skapa ett gemensamt bolag ägt till lika delar som har en initial byggrättsportfölj om totalt cirka 24 000 bostäder i Stockholmsområdet och Mälardalen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med bolaget är att utveckla yteffektiva och klimatsmarta hyresbostäder för egen förvaltning. Den initiala portföljen beräknas färdigutvecklad ha ett driftnetto på över 2 miljarder kronor räknat på dagens hyresnivåer.

Ska noteras

Strukturen för det gemensamma bolaget kommer definieras under den kommande månaden och förväntas kunna presenteras innan årsskiftet 2021.

Avsikten är att notera det gemensamma bolaget på Stockholmsbörsen 2022. Enligt Alm Equity är syftet med noteringen att skapa en kapitalstruktur som möjliggör att bolaget kan expandera. 

– Vi har arbetat intensivt med att bygga upp en ny förvaltningsaffär runt våra byggrätter. Vi är glada att tillsammans med Corem kunna skapa ett gemensamt bolag som kan bli en av Sveriges största bostadsförvaltare på sikt, säger Joakim Alm, VD Alm Equity.

24 miljarder kronor

Alm Equitys affärsområde Projektutveckling kommer efter affären genomförts ha en kvarvarande portfölj om knappt 8 000 bostadsbyggrätter med ett beräknat slutvärde på 24 miljarder kronor varav cirka 4 500 är sålda till Svenska Nyttobostäder och resterande kommer säljas till privatmarknaden.


Dela sidan:
Skriv ut: