Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

”Allmänheten drabbas” – flera nya skjutningar i Stockholm

Nyheter
Publicerad: 2019-09-11 07:07
Foto: Fredrik Persson / TT

I helgen skedde ett flertal skottlossningar i Stockholm med omnejd. Nu kraftsamlar Stockholmspolisen för att utreda skjutningarna och samtidigt öka tryggheten i regionen.

– Vi ser att allmänheten drabbas när man skjuter i det offentliga rummet och vi har den största respekten för den oro man kan känna. Skjutningarna är ett samhällsproblem och vi och övriga samhället måste göra vårt yttersta för att komma tillrätta med den otrygghet det grova våldet skapar, säger Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm.

Enligt ett pressmeddelande från Polismyndigheten har man nu ökat sin närvaro i ett flertal Stockholmsförorter för att genomföra trygghetsskapande åtgärder.

”Behöver bli fler”

Parallellt med de trygghetsskapande åtgärderna har Polisen sedan tidigare ett pågående arbete i till exempel Upplands-Bro och Järfälla i syfte att komma åt narkotika och illegala vapen.

För att Polisen ska klara av att genomföra trygghetsskapande åtgärder samtidigt som man bedriver ett stort antal utredningar behöver man dock bli fler, säger Ulf Johansson.

– Polisanställda i hela regionen gör ett mycket stort och engagerat jobb. Att både vara ute och möta människor och att skapa utrymme att jobba med de många grova brottsutredningarna är en utmaning och vi behöver bli fler. Ett arbete att öka resursen pågår och fler polisanställda är på väg in.


Dela sidan:
Skriv ut: