Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Åklagaren om uppmärksammade ”snippa-domen”: ”Oerhört förvånad”

Nyheter
Publicerad: 2023-02-27 14:24
Hovrätten för Västra Sverige. Foto: Micke Larsson / TT /

I en uppmärksammad dom friar hovrätten en man som tidigare dömts till tre års fängelse för att ha våldtagit en tioårig flicka. Flickans användande av begreppet ”snippa” gör det, enligt hovrätten, osäkert om penetration verkligen förekommit – och i avsaknad av åtal om ett lindrigare brott frikänns mannen. En skiljaktig domare ser dock inget utrymme för missförstånd utan vill fälla.Nu öppnar åklagaren för att domen kan överklagas till HD. - Jag är inte nöjd med domen och kommer att ha en dialog med utvecklingscentrum om överklagande eftersom det inte är jag som bestämmer om domen ska överklagas, säger Eva-Lotta Swahn i ett pressmeddelande.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.