Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Affär med kryptobolag gick i stöpet – köparen drog sig ur

Nyheter
Publicerad: 2020-06-30 07:40
Foto: Quickbit

Bullet Capital och Aurentum I drar sig ur köpet av Abelco Investment Groups innehav i kryptobolaget Quickbit.

Abelco Investment Group ingick den 6 maj 2020 avtal om avyttring av samtliga aktier i kryptovalutabolaget Quickbit. Försäljningen skulle genomföras i två så kallade trancher. Bullet Capital och Aurentum I LLP har under tisdagskvällen meddelat Abelco om att de inte har förutsättningar för att slutföra hela affären.

Hela affären värderade Quickbit till 14 kronor per aktie. Enligt ägarlistan är Abelco Investment Group Quickbits tredje största ägare med motsvarande 6,1 procent av aktierna.

Transaktionerna

Den första transaktionen genomfördes om 321 429 aktier i Quickbit och omfattande en likvid om cirka 4,5 miljoner kronor. Denna deltransaktion är därmed slutförd.

Den andra större transaktionen om 3 643 344 aktier i Quickbit omfattande en likvid om cirka 51 miljoner kronor genomfördes inte.

Den erlagda depositionen

Den av Bullet Capital erlagda depositionen för transaktionen kvarstår hos Abelco.

– Som långvarig ägare i Quickbit såg vi den avtalade transaktionen som positiv, både för Abelco såväl som för Quickbit. Vi menar att det avtalade aktiepriset gav god indikation på våra egna förväntningar på Quickbit och där Bullet Capital – såsom senare uttalat från dem själva – avsåg att öka sitt ägande avsevärt genom fonden. Att Bullet Capital nu inte kan fullfölja transaktionen är olyckligt i sig, även om Abelco därmed återgår till sin tidigare ägarstrategi avseende innehavet i Quickbit. Våra långsiktiga förväntningar på en positiv utveckling för Quickbit och dess aktie kvarstår därmed och vi ser denna ’del-exit’ som positiv då den trots allt utförts på goda villkor för Abelco och dess aktieägare, säger Johan Rooth, VD, Abelco Investment Group AB.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.