Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Advokat ny styrelseledamot i fastighetsbolag på väg mot börsen

Nyheter
Publicerad: 2020-03-24 07:24
Montage. Foto: Pressbild från Ramberg advokater och AP Photo/Craig Ruttle

Advokaten Magdalena Schmidt, partner på advokatbyrån Ramberg, väljs in i styrelsen för Offentliga Hus som är på väg till börsen.

Fastighetsbolaget Offentliga Hus har utsett två nya styrelseledamöter med expertis inom hållbarhet, kommunal förvaltning samt fastighetsrätt. Bland dem advokaten Magdalena Schmidt.

Beslutet togs vid en extra bolagsstämma och enligt bolaget är detta ett viktig led i att stärka Offentliga Hus inför en framtida börsnotering. 

Magdalena Schmidt är advokat med mer än 25 års erfarenhet av affärsjuridik med inriktning mot fastighetsrätt. Hon är idag partner på advokatbyrån Ramberg.

Hållbarhet

Vid sidan av henne utses även Mari Broman till styrelseledamot.

Mari Broman har erfarenhet från ledande befattningar i Göteborgs kommun och styrelseuppdrag i noterade bygg- och fastighetsbolag. Hon har också kompetens inom hållbarhetsarbete och har bland annat suttit i styrelsen för Sweden Green Building Council.

– Mari Broman och Magdalena Schmidt tillför tillsammans kompetens inom områden som blir allt viktigare för såväl fastighetsbranschen som samhället i stort. Det är särskilt glädjande att vi nu ytterligare flyttar fram bolagets positioner på hållbarhetsområdet genom att stärka den kompetensen på styrelsenivå, säger bolagets styrelseordförande Björn Rosengren i en kommentar.

Nuvarande styrelseledamot Jacqueline Winberg meddelade inför stämman att hon inte ställer upp för omval och lämnar därmed Offentliga Hus styrelse.

Stärker transaktionsteamet

Offentliga Hus meddelade även i början av mars att bolaget stärker transaktionsteamet med Jenny Diaz Jernberg kommer närmast från Pangea Property Partners, där hon arbetat med fastighetstransaktioner och analys sedan 2015. Hon har också tidigare erfarenheter från Colliers och JLL.

– Vi har ett rekordår bakom oss och vår ambition är att Offentliga Hus fastighetsvärde ska fortsätta växa i hög takt. Jenny blir ett värdefullt tillskott och kommer, tillsammans med vår transaktionschef Johan Bråkenhielm, ytterligare öka vår tillväxt, säger Fredrik Brodin, VD på Offentliga Hus.

Offentliga Hus ägs till 50 procent av ett annat börsnoterat fastighetsbolag, Fastator, som i sin tur ägs till 32 procent av Mats Lundberg och 31 procent av Joachim Kuylenstierna.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.