Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Advokat misstänks ha uppmuntrat kriminella att plantera bevis

Nyheter
Publicerad: 2021-06-17 11:26
Foto: Polisen och TT

En västsvensk advokat misstänks ha hjälpt en mordförsöksåtalad klient att plantera bevis - som fick klienten frikänd. I Encrochattar, som åklagarna fick först senare, diskuterar medmisstänkta om hur de kan hjälpa sin häktade kamrat genom att plantera en pluggad pistol i ett källarförråd. "Advokaten säger att det är bra för er båda", står det i chatten. - Man blir rätt beklämd när sådana uppgifter dyker upp tycker jag nog, säger Gisela Sjövall, en av åklagarna i målet.- Varför skulle jag begå brott, jag mår illa av det här, säger advokaten till Dagens Juridik.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.