Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Advokat entledigad – efter kontakter med gängkriminell

Nyheter
Publicerad: 2022-09-28 14:20
Foto: Fredrik Sandberg / TT /

När utredarna gick igenom meddelanden från en misstänkt 28-årings telefon hittade man ett antal som stack ut. Det rörde sig om konversationer mellan den misstänkte och en advokat - som var försvarare för en annan misstänkt i samma mål. Efter att åklagaren ifrågasatt advokatens möjligheter att sitta kvar som försvarare i målet har advokaten nu entledigats från sitt uppdrag av tingsrätten. "För egen del frapperas man av den likgiltighet och empatilöshet nämnda konversationer speglar och förvånas över att en sådan kan förekomma mellan en ledamot i Svenska Advokatsamfundet och en person som sedermera häktas i ett ärende som innefattar mord", skriver åklagaren i ett yttrande till tingsrätten.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.