Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

ABG startar nytt fastighetsbolag med Birgersson i spetsen

Nyheter
Publicerad: 2020-05-20 08:16

Andreas Birgersson blir vd för ABG Fastena, ett nytt bolag som ska förvärva och förvalta fastigheter i Sverige och Finland för investerares räkning.

ABG Sundal Collier startar ett nytt bolag som ska förvärva och förvalta fastigheter i Sverige och Finland – ABG Fastena. Kapten för skutan blir Andreas Birgersson som så sent som i höstas lämnade posten som vd för Pangeas svenska verksamhet. Detta skriver Fastighetsvärlden.

Dessutom blir Per Nisses, som närmast kommer från Arctic Capital, Head of Investor Relations och Philip Söderqvist från Pareto blir Head of Investments.

– Vi har under en längre tid tittat på att starta en sådan här verksamhet för den svenska och finska marknaden och har till slut hittat rätt team vi vill göra detta tillsammans med, säger Jonas Ström till Fastighetsvärlden

Fler ska rekryteras

Jonas Ström är vd för ABG Sundal Collier och som blir styrelseordförande i det nya ABG Fastena.

ABG Fastena kommer i närtid att växa med ytterligare några personer både på investeringssidan och på förvaltningssidan.

– Vi bedömer att det kommer finnas många intressanta möjligheter på våra två hemmamarknader och ser med tillförsikt fram emot att bygga något nytt från grunden. Samtidigt som vi nu kommer att utvärdera ett stort antal affärer ser vi fram emot att få på plats en riktigt bra förvaltningsorganisation som tar hand om husen på bästa sätt, säger Andreas Birgersson.

Huvudkontoret i anslutning till ABG Sundahls nya kontor

ABG Fastena kommer ha huvudkontoret i anslutning till ABG Sundahls nya kontor i Urban Escape (Gallerian) i Stockholms city.

– Vi är ett eget bolag som fattar våra egna beslut, men vi får en flygande start genom att vi kan ta del av ABG:s plattform. Därmed kan vi fokusera på det vi brinner för, att finna och göra bra fastighetsaffärer, säger Andreas Birgersson.

Enligt Jonas Ström är Fastigheter en viktig komponent i en diversifierad investeringsportfölj. Med denna etablering har ABG Sundal Collier möjlighet att erbjuda en Pan-nordisk tjänst till investerare.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.