Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

57-åring ratades för yngre kvinnor – var diskriminering

Nyheter
Publicerad: 2022-10-14 11:00
Lars Arrhenius, Diskrimineringsombudsman. Foto: Jonas Ekströmer / TT

En 57-årig kvinna nekades jobb på ett städföretag då företaget letade efter yngre kvinnor för det aktuella arbetet. Nu konstaterar Diskrimineringsombudsmannen att företagets agerande inneburit att kvinnan diskriminerats då nekandet haft samband med hennes ålder. - Det finns i det här fallet ett tydligt samband mellan nekandet och kvinnans ålder, säger – Det finns i det här fallet ett tydligt samband mellan nekandet och kvinnans ålder. Nekandet bygger på en schabloniserad föreställning att personer i kvinnans ålder inte skulle ha de fysiska förutsättningar som krävs för att utföra det aktuella arbetet, säger Karin Ahlstrand Oxhamre, chef för DO:s processenhet i ett pressmeddelande.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.