Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

40-årig man åtalas för knivmord på sin exhustru i Linköping

Nyheter
Publicerad: 2021-09-03 11:11
Foto: Johan Nilsson / TT

En 40-årig man åtalades i dag vid Linköpings tingsrätt för mord på en 44-årig kvinna på resecentrum i Linköping den 15 april i år. Mannen åtalas också för grovt olaga hot.

Den 15 april i år skedde den brutala knivattacken vid resecentrum i Linköping. Mannen och kvinnan hade tidigare varit gifta och hade gemensamma barn. Nu åtalas den 40-årige mannen för mord på den 44-åriga kvinnan.

Enligt åtalet överfölls kvinnan bakifrån av mannen, som gav henne ett fyrtiotal knivhugg över stora delar av kroppen. Mannen hade planerat gärningen noggrant då han med kniv reste till Linköping där han väntade på kvinnan när hon klev av tåget.

– Det här är en tragisk och fruktansvärd händelse. Jag menar att vi har ett mycket gott bevisläge. Hela händelsen finns på övervakningsfilm och flera vittnen var också på plats när det hände, säger vice chefsåklagare Malin Axelsson som är förundersökningsledare.

Greps direkt på plats

Mannen var kvar på resecentrum när polisen kom och han greps därför direkt.

En person som ingrep och försökte stoppa angreppet blev utsatt för grovt olaga hot enligt åklagaren.

– Flera personer försökte avbryta angreppet och en av dem blev utsatt för grovt olaga hot då 40-åringen gick mot honom med kniven och hotade honom, säger Malin Axelsson. 

Förnekar brott

40-åringen förnekar brott, men han vidgår att det är han som syns på övervakningsfilmen från platsen.

Han har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning. Rättsmedicinalverket bedömer i sitt utlåtande att mannen inte har begått den åtalade gärningen under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Han hade inte heller vid tiden för undersökningen en allvarlig psykisk störning.

Åklagaren planerar att rättegången kommer ta tre dagar. Fem vittnen kommer kallas till rätten.


Dela sidan:
Skriv ut: