Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

260 uzbeker väntar på utvisning – men ”stor restriktivitet” stoppar verkställighet

Aktuella rättsfall
Publicerad: 2017-04-10 12:35
Uzbekistans president Shavkat Mirziyoyev leder en regim som får svenska myndigheter att vara mycket restriktiva med utvisningar. Den 39-årige terrormisstänkte man som sitter häktad misstänkt för terroristbrott på Drottninggatan i fredags var en av 260 personer från Uzbekistan som väntar på utvisning i Sverige. Foto: AP/TT och Fredrik Persson/TT

Totalt hanterar den svenska polisen 260 fall av utvisningar som gäller personer från Uzbekistan. Verkställighet med tvång till Uzbekistan sker dock endast ”i begränsad omfattning och med stor restriktivitet” - någonting som bygger på en så kallad rättslig kommentar från Migrationsverket från år 2015.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.