Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

15-årig flicka åtalas för mord – ströp sin lillebror till döds

Nyheter
Publicerad: 2022-11-18 10:56

En 15-årig flicka åtalas för mord efter att strypt sin lillebror till döds i juli i Stockholm.
Av åtalet framgår det att det sedan tidigare finns en orosanmälan om 15-åringen.

Det var den 16 juli i år som 15-åringen har dödat sin lillebror genom att strypa honom. Det framgår av ett åtal som väckts i Solna tingsrätt i dag.

Åklagaren yrkar i andra hand att 15-åringen ska dömas för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott då hon har misshandlat brodern så illa att han dog. 

Enligt åtalet har 15-åringen rivit, bitit och tagit ett stryptag om broderns hals, vilket medfört andnöd, smärta hudavskrapningar och bitmärken.

Enligt åklagaren bör misshandeln bedömas som synnerligen grov då gärningen varit livsfarlig och 15-åringen visat synnerligen hänsynslöshet samt råhet.

Uppsåt

Enligt åklagaren begick 15-åringen gärningen med uppsåt.

”Genom stryptaget om halsen har den tilltalade av oaktsamhet orsakat målsägandens död. Brottet bör bedömas som grovt då gärningen har innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag eftersom stryptag kring hals är förenat med livsfara”. 

15-åringen förnekar brott.

Åklagaren har åberopat förhör med ett vittne som var med på platsen den 16 juli. Vittnet ska även berätta om sin kännedom om familjen i övrigt för att bevisa gärningspåståendet och 15-åringens uppsåt. Även ett annat vittne ska höras om hans kontakter med 15-åringen den 16 juli.

Tidigare orosanmälan

Vidare åberopas förhör med fyra poliser och en ambulanssjukvårdare.

Av åtalet framgår det även att polis har haft kontakt med den åtalade 15-åringen redan i februari 2022 om en upprättad orosanmälan.


Dela sidan:
Skriv ut: