Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

1200 barn och unga häktas varje år – många mår psykiskt dåligt

Nyheter
Publicerad: 2022-04-07 13:15
Foto Ola Torkelsson / TT /

I genomsnitt häktas 1 200 barn och ungdomar varje år - majoriteten beläggs också med restriktioner. I en färsk studie från Kriminalvårdens forskningsenhet konstateras att en stor andel av dessa hade tidigare erfarenhet av psykisk ohälsa innan tiden för häktningen. - Studien bekräftar till stor del det som upplevs bland häktespersonalen. Bland annat att det är många häktade barn och ungdomar som inte mår bra psykiskt, eller att barn och ungdomar avböjer isoleringsbrytande åtgärder, säger projektledaren Charlotta Lindell i ett uttalande om studien.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.