Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

1,2 miljoner passagerare flög med Norwegian i februari 

Nyheter
Publicerad: 2023-03-06 08:55

I februari hade Norwegian 1,2 miljoner passagerare vilket är en ökning från 83 procent från förra året. Kabinfaktorn var på 84 procent. Under sportlovsveckorna flög resenärer i Norden till varmare breddgrader vid Medelhavet och till populära skiddestinationer i Alperna. Det var även många resenärer som passade på att boka påskresor under skolloven. 

– Vi är nöjda med trafiksiffrorna den här månaden, särskilt med en kabinfaktor på 84 procent. Det visar att Norwegian har ett attraktivt erbjudande till resenärer under hela året. En hög kabinfaktor gör dessutom att flygningarna blir mer bränsleeffektiva, något vi fokuserar på ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen. 

Norwegian hade 1 173 408 passagerare i februari, 83 procent mer än februari 2022. Kapaciteten (ASK) var 1 826 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 1 530 miljoner säteskilometer.

Punktligheten

I februari hade Norwegian 64 plan i drift i genomsnitt och 99,4 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som går inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 85,4 procent i februari. 


Dela sidan:
Skriv ut: