Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Vattenfalls VD lämnar – ”Har varit sex intensiva år”

Näringsliv
Publicerad: 2020-07-21 09:04
Vattenfalls avgående VD, Magnus Hall. Foto: Janerik Henriksson /TT

Efter knappt sex år som vd och koncernchef meddelade Magnus Hall idag att han beslutat sig för att lämna Vattenfall.
Beskedet kom samtidigt som bolaget lämnade sin kvartalsrapport under tisdagsmorgonen.

I ett pressmeddelande säger Magnus Hall att han trivts under de sex åren som VD och koncernchef i bolaget.

– Det har varit en otroligt inspirerande resa tillsammans med engagerade ledningskollegor och medarbetare som alla har jobbat hårt för att föra bolaget till den position där vi är nu. Vattenfall är en av pådrivarna mot en fossilfri energiframtid och jag kommer att vara starkt engagerad tills dess att en ersättare är på plats, säger Magnus Hall.

Styrelsens ordförande, Lars G Nordström, säger att man nu kommer att inleda en rekryteringsprocess av en ny VD och riktar ”ett varmt tack” till den avgående VD:n.

– Magnus Hall har genom sitt engagemang för Vattenfalls kunder, dess medarbetare och energiomställningen samt genom sitt ledarskap på ett förtjänstfullt sätt stärkt företagets position i marknaden. Han lämnar ett finansiellt starkare och stabilare Vattenfall med ett tydligt formulerat mål – att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Å styrelsens vägnar vill jag rikta ett varmt tack till Magnus för hans stora och värdefulla bidrag.

Magnus Hall kommer att vara kvar i bolaget till dess att en ersättare är på plats, dock som längst till den 31 januari 2021.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.