Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Två svenskor tar plats i ICC:s skiljedomstol

Näringsliv
Publicerad: 2021-06-11 11:04

Advokaten Therese Isaksson och docenten i internationell processrätt, Patricia Shaughnessy, har valts in som ledamot respektive alternerande ledamot i ICC:s internationella skiljedomstol.

ICC:s Skiljedomstol arbetar för att lösa tvister i internationella affärer och erbjuder både skiljedomar och alternativ tvistlösning.
Nu har två svenska kvinnor, Therese Isaksson och Patricia Shaughnessy valts in som ledamot, respektive alternerande ledamot i skiljedomstolen.

Therese Isaksson, partner på Westerberg & Partners, har en bakgrund som vice ordförande för Lindahls tvistlösningsgrupp och blir nu en av de 116 ledamöter som bland annat kvalitetsgranskar, lämnar förslag på justeringar och godkänner utkast på skiljedomar. Hon ersätter Robin Oldenstam, Partner på Mannheimer Swartling Advokatbyrå, och blir därmed också ordförande för ICC:s svenska skiljedomskommitté.

Som alternerande ledamot väljs docenten i internationell process- och skiljedomsrätt, Patricia Shaughnessy, in.

– ICC:s Skiljedomstol spelar en central roll för att ge företag den trygghet de behöver för att vilja och våga göra internationella affärer. Jag är väldigt glad att se Therese kliva in både som ledamot i Skiljedomstolen och som ordförande för vår skiljedomskommitté. Vi ser flera spännande frågor på agendan inför att kommittén möts i september, säger Susanna Zeko, generalsekreterare för ICC Sverige, i ett pressmeddelande.


Dela sidan:
Skriv ut: