Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Techbolagen får skarp jämställdhetskritik av Allbright

Näringsliv
Publicerad: 2020-05-18 08:20

Svenska techbolag ger unga män ”gräddfil” till jobb och ansvar och i snitt når bolagen endast upp till 29 procent kvinnor på ledningsgruppsnivå, det visar siffror från Allbrightstiftelsens senaste rapport.
Det är märkligt stort fokus på häftig image och glansfulla ägare snarare än kompetens och hållbar tillväxt, säger Amanda Lundeteg, vd på Stiftelsen Allbright.

Stiftelsen Allbright har granskat fjorton av de mest tongivande svenska techbolagen och konstaterat att mansdominansen inom bolagen ”liknar det gamla näringslivet”.

I rapporten har Allbright djupintervjuat och granskat, bland annat, Storytel, Spotify, Izettle, Voi, Kry och Klarna. Resultatet av undersökningen visar att bolagen i snitt når upp till 29 procents kvinnlig representation på ledningsnivå samt att det endast återfinns en kvinnlig vd bland de 14 bolagen.

– Techbolagen pratar gärna om nyskapande och innovation, men innanför väggarna odlas en ensidig mansvärld som liknar det gamla näringslivet, säger Allbrights vd, Amanda Lundeteg.

”Bolagen har mycket kvar att göra”

I de djupintervjuer och enkäter som genomförts under granskningen har både kvinnor och icke-vita medarbetare larmat om ojusta arbetsförhållanden på flera av de granskade bolagen. Det handlar om diskriminering, sexuella trakasserier och möjligheten att göra karriär inom bolaget.

Amanda Lundeteg anser att bolagen har en lång väg att vandra innan de uppnått en nivå där möjligheten till karriär ser likadan ut för alla.

– Landets hippa techgrundare har uppenbarligen inte insett potentialen i mångfald och meriter före gammal grabbig vänskap. Bolagen har mycket kvar att göra för att bygga professionella organisationer och lika karriärvägar för alla, säger Lundeteg.

Hon anser inte heller att ursäkten om att bolagen vuxit fort är en acceptabel sådan när de har funnits i snitt i tio år.

– Techvärlden påminner tyvärr mycket om skolgårdar där kompisar får förtur. Att välja chef efter magkänsla kan dock bli en dyrköpt historia, speciellt för att techbolagens chefer helst rekryterar sin spegelbild.

Investerarna ställer inga hårda krav

Allbright har även intervjuat fem av de tidiga investerarna i stora svenska techbolag. Samtliga av dessa har uppgett att de arbetar med mångfaldsfrågan internt, men ställer inga hårda krav på detta när det kommer till bedömningen av eventuella portföljdbolag.

Hos tio av de största investerarna återfinns dessutom endast 12 procent kvinnor
på partnernivå.

– Investmentbolagen har en möjlighet att driva på förnyelsen och bygga starkare techbolag. Men endast ett av investmentbolagen har hotat med att dra in pengarna om ett portföljbolag inte lägger resurser på att jobba med jämställdhet och mångfald. Hos investmentbolagen är det tydligt mer vers än verkstad som gäller, säger Amanada Lundeteg, vd på stiftelsen Allbright.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.