Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Regeringen går vidare med förslag om avdrag för gröna investeringar

Skatterätt
Publicerad: 2020-08-28 08:32
Finansminister Magdalena Andersson

Privatpersoner ska kunna få skattereduktioner på upp till 50 000 kronor per år för arbets- och materialkostnader vid installation av grön teknik.
Nu ligger förslaget på Lagrådets bord och förhoppningen är att förändringarna ska träda i kraft under nästa år.

I lagrådsremissen föreslås att det införs en skattereduktion för arbets- och materialkostnader vid installation av grön teknik, som till exempel solceller, lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon.

Reduktionen är tänkt att ha en liknande fakturamodell som den somr edan finns för rut- och rotavdrag, vilket innebär att den som köper tjänsten eller materialt kan ta del av skattelättnaden redan vid köpet.
Tanken med detta är att köparen inte ska behöva vara beroende av det anslagna material som finns för att visst år för att subventioneras.

Upp till 50 000 kronor per år

Skattereduktionen föreslås vara 15 procent för solceller och 50 procent för lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon och ska högst få uppgå till ett belopp om 50 000 kronor per person och beskattningsår.

Det gäller enbart privatpersoner och regeringens plan är att skattereduktionen ska vara en del av budgetpropositionen 2021.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.