Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Han är Skatteverkets nytillträdda rättschef

Skatterätt
Publicerad: 2020-11-17 07:50
Foto Christine Olsson / TT

Uppsalajuristen och Försäkringskassans tidigare chefsjurist, Michael Erliksson, tillträdde denna vecka som ny rättschef på Skatteverket.
Han efterträder Gunilla Hedwall som nyligen tagit rättschefsrollen på Polismyndigheten.

Michael Erliksson har tidigare arbetat många år på Finansdepartementets skatteavdelning och som föredragande i Högsta förvaltningsdomstolen, innan han tog rollen som rättschef på Försäkringskassan.

– Jag ser mycket fram emot att få leda Skatteverkets rättsavdelning. Avdelningen ska skapa förutsättningar för en enhetlig rättstillämpning med god rättslig kvalitet – en rättssäker handläggning av privatpersoners och företags ärenden. För detta behövs god rättslig styrning och rättsligt stöd till övriga delar av Skatteverket, säger han i ett pressmeddelande.

Han välkomnas till den nya rollen av Skatteverkets generaldirektör, Karin Westling Palm.

– Rättsavdelningen spelar en central roll i Skatteverket, inte minst i allt högre grad som ett viktigt stöd till vår stora utvecklingsverksamhet. Michael Erliksson har den bakgrund och erfarenhet som passar mycket väl in på Skatteverket, både som ledare och inom rättsområdet och för att leda och styra verksamheten mot nya utmaningar.


Dela sidan:
Skriv ut: