Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Regeringen föreslår utvidgning av sänkta arbetsgivaravgifter

Näringsliv
Publicerad: 2020-09-11 08:09
Finansminister Magdalena Andersson

I syfte att stötta livskraftiga företag skapa jobb och stärka återstarten av ekonomin föreslår regeringen, tillsammans med övriga januaripartier, att den nedsättning av arbetsgivaravgifterna som finns idag för den först anställda tillfälligt utvidgas.

Idag kan ett enmansföretag som anställer en första person under som högst en tvåårsperiod få nedsättning av arbetsgivaravgifterna.
Nedsättningen innebär att det är bara ålderspensionsavgiften som ska betalas på den del av ersättningen som inte överstiger 25 000 kronor per månad.

För att stötta livskraftiga företag, skapa jobb och stärka återstarten av ekonomin vill regeringen nu alltså att denna nedsättning av arbetsgivaravgifterna tillfälligt utvidgas.

Förslaget innebär att företag som inte har någon anställd och som anställer en eller två personer samt företag med en anställd och som anställer ytterligare en person kommer att ges rätt till nedsättning av arbetsgivaravgifterna. Den föreslagna nedsättningen gäller för anställningar under perioden 1 juli 2021–31 december 2022 och bedöms leda till minskade skatteintäkter med 20 miljoner kronor 2021, 140 miljoner kronor 2022 och 180 miljoner kronor 2023.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.