Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

”Otrolig ökning” av antalet företag som vill skjuta upp skatten

Näringsliv
Publicerad: 2020-03-23 08:25
Foto: Henrik Montgomery/TT

Sedan förra veckans besked om att företagare kan få anstånd med med skatten har Skatteverket sett en kraftig ökning av antalet sådana ansökningar, det rapporterar SR.

Det var under förra veckan som finansminister Magdalena Andersson meddelade att företagarna ska få betydligt större möjligheter att få anstånd med skatten, på grund av den pågående coronakrisen.

Enligt Eva Bodén, verksamhetsutvecklare vid Skatteverket, förbereder sig myndigheten för att det kan bli upp till dubbelt så många ansökningar som under hela finanskrisen.

– Vi ser en otrolig ökning utav ansökningar med anstånd att betala skatten. Och det trots att den tilltänkta lagen om tillfälligt anstånd inte gäller förrän sjunde april, säger hon till.

– Under finanskrisen tog vi totalt ungefär 17 000 beslut. Då kunde man bara få anstånd med avdragen skatt och med arbetsgivaravgifter för två perioder. Det nya förslaget omfattar förutom det även moms och man talar om att det ska gälla för max tre perioder. Så vi kan utgå ifrån att det blir många fler, säger hon till SR.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.