Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

McDonald’s fortsätter etablera nya restauranger – trots pandemin

Näringsliv
Publicerad: 2020-11-19 08:48
Foto:TT

Trots coronapandemin och en restaurangbransch i gungning fortsätter snabbmatskedjan McDonald’s att öppna nya restauranger.
Enligt McDonald’s är ambitionen att växa med 30 till 40 restauranger under de kommande fem åren.

Enligt snabbmatskedjan kommer etableringen av de nya restaurangerna leda till 200 nya jobbmöjligheter bara under 2021 och Sverige är fortfarande en marknad som, av bolaget, bedöms ha marknadspotential.

– Vi har en ambitiös plan för att expandera i Norden och det är glädjande att vi kan fortsätta växa i Sverige. Vi ser stor marknadspotential i Sverige och med expansionen öppnar upp för flertalet nya arbetstillfällen i ett läge när samhället behöver det som mest och dessutom skapar vi fler goda matupplevelser för våra gäster, säger Andreas Larsson, etableringschef McDonald’s Sverige i ett pressmeddelande.

Samtliga nya restauranger ska ge kunderna möjlighet att beställa via digitala skärmar och dessutom erbjuda bordsservering.

– Det känns alltid fantastiskt att få öppna upp en ny restaurang och välkomna fler medarbetare och gäster. I år känns det extra bra då jobben har blivit färre i många branscher och stunderna av glädje har blivit ännu viktigare för människor.  Ambitionen för de nya restaurangerna är att de ska vara moderna och tillgängliga för alla. Med det nya beställning- och tillagningssystemet tillagas maten direkt vid beställning och med bordsserveringen kommer våra gäster få en ännu bättre helhetsupplevelse, säger Joachim Knudsen, VD McDonald’s Sverige.


Dela sidan:
Skriv ut: