Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

KPMG i Lettland och Litauen blir del av KPMG Sverige

Näringsliv
Publicerad: 2020-03-25 07:16
Foto: Janerik Henriksson / TT

KPMG:s verksamheter i Lettland och Litauen ansluter sig till KMPG Sverige.
Tillsammans blir vi ett ännu starkare KPMG i regionen, säger Björn Hallin, Styrelseordförande på KPMG Sverige.

Revisionsfirman KPMG meddelar att verksamheterna i Lettland och Litauen ansluter sig till KPMG Sverige. Detta är ett samgåendet som planerats under en längre tid och är en del av KPMG:s internationella utveckling med närmare samarbeten, framgår det av ett pressmeddelande.

– Vi är stolta över att kunna meddela att KPMG i Lettland och Litauen ansluter sina verksamheter till vår svenska verksamhet. Globalt ser vi att kraven ökar på ett mer integrerat förhållningssätt för professional services då det främjar enhetlighet gentemot kund samt garanterar kvalitet i leveransen, säger Björn Hallin, Styrelseordförande på KPMG Sverige.

Ett starkare KPMG

Sammanslagningen möjliggör för framtida investeringar och fortsatt digital transformation, uppger Björn Hallin.

– Tillsammans blir vi ett ännu starkare KPMG i regionen, säger Björn Hallin, Styrelseordförande på KPMG Sverige.

KPMG Lettland

KPMG Lettland består av cirka 200 anställda som samtliga är baserade på kontoret i Riga. Armine Movsisjana, Managing Partner i Lettland, ser mycket fram mot det fördjupade samarbetet och de möjligheter som sammanslagningen kommer att föra med sig.

– Tillsammans kommer KPMG Sverige, Lettland och Litauen att bilda en än starkare organisation som kan dra nytta av ökad merförsäljning, resursmatchning och ett ännu bättre digitalt erbjudande – både för våra kunder och för att säkra effektiva leveranser, säger Armine Movsisjana.

KPMG Litauen

KPMG Litauen består av två kontor med totalt cirka 170 anställda, det största i huvudstaden Vilnius där ca 70 procent av de anställda är baserade. Rokas Kasperavicius, Managing Partner för KPMG Litauen tillägger:

– Sammanslagningen kommer att stärka verksamheterna och säkra vår konkurrenskraft i en marknad där skalbarhet blir allt viktigare. Våra likheter i affärskultur – både internt och i kundkontakter – gör detta naturligt och vi ser med tillförsikt på vad vi kan åstadkomma tillsammans framgent, säger Rokas Kasperavicius.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.