Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Konkurserna minskade markant under juli månad

Näringsliv
Publicerad: 2019-08-05 07:36
Foto: Janerik Henriksson /

Antalet konkurser minskade med 22 procent i juli i jämfört med samma period förra året. Det är den största minskningen av konkurser hittills i år, det visar nya siffror från kreditinformationsföretaget UC.

Statistiken visar att konkurserna minskar över hela Sverige samt att även hårt konkursutsatta branscher ser ut att få ett uppsving.

– Konkurserna minskar nu för fjärde månaden i rad. Efter att ha stigit i 2,5 år visar siffror på en nedgång med 22 procent i juli och en liten nedgång totalt för 2019. Alla branscher utom bygg, detaljhandel och bilhandel visar på minskat antal konkurser i juli, säger Richard Damberg, ekonom på UC i Ett pressmeddelande.

Byggindustrin och detaljhandeln utsatta branscher

Trots den positiva helhetstrenden visar UC:s statistik att konkurserna inom byggindustrin och detaljhandeln fortsätter att öka. Inom detaljhandelsbranschen ökar konkurserna med 16 procent och inom byggindustrin med 4 procent.

– Detaljhandelns negativa trend fortsätter med ökat antal konkurser. Butiksdöden slår hårt mot mindre butiker när hela branschen förvandlas i och med den snabba ökningen av e-handel och ökad konkurrens, säger Richard Damberg, ekonom på UC.


Dela sidan:
Skriv ut: