Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Vinge får ut anbud om löpande köksrenoveringar

Juristbranschen
Publicerad: 2020-04-30 08:58
Foto: Jonas Ekströmer / TT

Advokatfirman Vinge får rätt i kammarrätten att ta del av samtliga inkomna anbud gällande upphandling av ett ramavtal kring löpande köksrenovering som allmännyttan i Göteborg vägrade lämna ut.
Ingen av anbudsgivarna begärde sekretess i sina anbud.

Svaret från kommunalägda Bostads AB Poseidon i Göteborg på Vinges begäran var att bolaget efter en sekretessprövning beslutat att sekretessbelägga à-priser, delpriser, personuppgifter, referensuppdrag, och kvalitetssystem, CV, tekniska specifikationer, testresultat och underleverantörer.

Denna information ansågs innehålla uppgifter om enskilda affärs- och driftsförhållanden ”varpå enskild riskerar att lida ekonomisk skada om dessa uppgifter lämnas ut”.

Ingen av anbudsgivarna begärde sekretess

Kammarrätten konstaterar att ingen av anbudsgivarna har i sitt anbud begärt sekretess för uppgifterna där.

Efter att upphandlingen har slutförts har den vinnande anbudsgivaren uppgett att den ”önskar sekretessbelägga så mycket som möjligt” och har förklarat det med att den inte vill att dess kombinationer av valda leverantörer, material och produkter röjs.

Bostads AB Poseidon har inte heller i sitt beslut närmare förklarat på vilket sätt ett utlämnande av begärda uppgifter skulle skada anbudsgivarna.

Ingen anledning anta att uppgifterna ska omfattas av sekretess

Det har därför inte kommit fram någon sådan särskild anledning som medför att uppgifterna ska anses omfattas av sekretess.

Med hänsyn till detta och eftersom utredningen i övrigt inte ger stöd för att anbudsgivarna kan antas lida skada om uppgifterna röjs, ska överklagandet bifallas och de efterfrågade handlingarna lämnas ut i dess helhet. (Blendow Lexnova)


Dela sidan:
Skriv ut:

Mikael Kindbom
red@dagensjuridik.se
Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.