Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Toppadvokater vill hjälpa domstolarna under coronakrisen

Juristbranschen
Publicerad: 2020-04-20 13:19
Foto: Henrik Montgomery/TT

Några av Sveriges främsta processadvokater vill avlasta domstolarna under coronakrisen och har därför tagit fram ett skiljenämndsalternativ för parter i dispositiva tvistemål. Syftet är att fler tvister ska avgöras såväl snabbare som billigare. - Vi gör detta för att vi vill hjälpa domstolarna och de parter som är intresserade av en snabbare lösning. Vi har inga ekonomiska incitament i detta utan det handlar om att avlasta domstolarna som just nu står under väldigt högt tryck, säger Olle Flygt, partner på Mannheimer Swartling och initiativtagare till Skiljenämndsalternativet.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.