Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Så mycket kräver advokaterna för arbetet med Allramålet

Juristbranschen
Publicerad: 2020-01-07 09:46
Foto: Eric Tagesson/DJ

De 15 advokater som deltagit under tingsrättsförhandlingarna i Allramålet har nu inkommit med sina kostnadsräkningar för arbetet.
Notan slutar på dryga 63 miljoner kronor, det uppger Realtid.

Veckan innan jul avslutades den 27 dagar långa tingsrättsförhandlingen i det så kallade Allramålet.

Förhandlingarna har kretsat kring en drygt 5 000 sidor tjock förundersökning och engagerat 15 advokater som nu inkommit med sina kostnadsräkningar i målet.

Ernstbergers försvarar kostar 5,6 miljoner kronor

Enligt tidningen Realtid, som tagit del av advokaternas kostnadsräkningar, uppgår den begärda summan till totalt 63 miljoner kronor.

Alexander Ernstbergers två försvarare, Carl-Johan Malmberg och Slobodan Jovicic begär att få drygt 2,8 respektive 2,7 miljoner kronor för närmare 1 400 arbetstimmar vardera.

Den andra Allragrundarens försvarare, Thomas Olsson, har lämnat in en kostnadsräkning på drygt 2,6 miljoner kronor för drygt 1 400 arbetstimmar.

Allra Pensions ombud vill ha 31 miljoner kronor

Den tidigare VD:n för Oak Capital, bolaget som varit en del av den uppmärksammade affären med Allra har haft två försvarare samt en advokat som skött processandet i skadeståndsdelen.

De två försvararna har begärt ersättning för arbete som uppgår till 2,3 respektive drygt 2,7 miljoner kronor. Skadeståndsadvokaten, som till skillnad från försvararna arbetar efter fri prissättning, har för arbete i 1 019,5 timmar begärt ersättning på 6,5 miljoner kronor.

Allra Pensions fyra ombud har begärt ersättning som uppgår till sammanlagt drygt 31 miljoner kronor och Pensionsmyndighetens begärt att få drygt 7,5 miljoner kronor i ersättning.


Dela sidan:
Skriv ut: