Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Nu återvänder han som generaldirektör för Domstolsverket

Juristbranschen
Publicerad: 2020-10-07 14:04
Domstolsverkets nya generaldirektör, Thomas Rolén. Foto Henrik Montgomery /TT

Förra veckan återvände den tidigare kammarrättspresidenten Thomas Rollén till rollen som för Domstolsverket.
– Jag ser fram emot att återvända till Jönköping och Domstolsverket. Domstolsverket har tillsammans med övriga statliga verk en viktig roll att fylla i regionen. Jag vill fortsätta arbetet med att sätta Domstolsverket på kartan.

Thomas Rolén kommer närmast från rollen som kammarrättspresident för Kammarrätten i Stockholm, men innan dess var han Domstolsverkets generaldirektör i tre år.

Nu ser han framemot att ta tag i arbetet som rör den pågående coronapandemin, men även viktiga frågor i ett längre perspektiv.

– Domstolsverket har ett viktigt uppdrag. Det handlar såväl om arbetet med att stärka domstolarnas ställning som att med digitaliseringens hjälp effektivisera verksamheten för både medborgarnas och domstolarnas bästa.

– I det korta perspektivet handlar det bland annat om hur vi ska hantera effekterna av pandemin i form av att en del mål inte har kunnat avgöras, men också hur vi tar tillvara de effektiviseringar i arbetssätt som pandemin har fört med sig. På längre sikt kommer den grundlagsutredning som ordföranden vid högsta domstolen Anders Eka leder få stor betydelse. Den ska se över domstolarnas och Domstolsverkets roll ur ett grundlagsperspektiv och resultateten blir självklart viktiga för vår verksamhet.


Dela sidan:
Skriv ut: