Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Ny ranking: Unga svenskar listar sina drömarbetsplatser

HR
Publicerad: 2020-09-10 08:14
Foto: Paul Sakuma/TT

Google, Apple, Spotify och Netflix toppar listan när rekryteringsföretaget Academic Work, tillsammans med Kantar Sifo, frågade Sveriges ”Young Professionals” var de helst vill jobba.

Academic Work släpper årligen rapporten Young Professionals Attraction Index, YPAI, i syfte att ge arbetsgivarna information om vad morgondagens arbetskraft ser som viktigt hos en arbetsgivare.

Undersökningen leder slutligen till en lista över de 100 mest attraktiva arbetsgivarna för unga svenskar och bland de tio högst rankade arbetsgivarna återfinns, föga förvånande, några av världens mest kända varumärken.

Etta på listan placerar sig Google tätt följda av Apple, Spotify och Netflix. Ikea placerar sig som femma på listan – före såväl dataspelsutvecklaren Dice som Microsoft. På topp tio-listan återfinns även konsultjätten AFRY och Volvo.

Naturvårdsverket mest attraktiva myndigheten

Bland de hundra mest attraktiva arbetsgivarna rankas Naturvårdsverket högst av de svenska myndigheterna och placerar sig på 17:e plats, före techjättar som Linkedin och Facebook.

Lite längre ned, på 44:e plats, placerar sig SVT och ännu lite längre ned hittar man myndigheter i form av Försvarsmakten på 52:a plats och Regeringskansliet på 63:e plats.

Även Polisen kvalar in över de 100 mest attraktiva arbetsgivarna och rankas som nummer 87.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.