Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

H&M påbörjar avveckling i Ryssland

Näringsliv
Publicerad: 2022-07-18 09:08
Foto: Maja Suslin / TT

I början av mars  pausade H&M-gruppen all försäljning i Ryssland.
Nu meddelar bolaget att man beslutat att påbörja en avveckling av verksamheten i landet.
– Efter noggrant övervägande har vi kommit fram till att det är omöjligt att fortsätta vår verksamhet i Ryssland under rådande omständigheter, säger VD:n Helena Helmersson i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver bolaget att ”den fullständiga avvecklingen förväntas medföra kostnader för H&M-gruppen på uppskattningsvis totalt SEK 2 miljarder, av vilka uppskattningsvis SEK 1 miljard kommer att påverka kassaflödet”. Totalbeloppet ska inkluderas som en engångskostnad i resultatet för årets tredje kvartal och en återföring av 353 miljoner i orealiserad valutakursvinst i förhållande till koncerninterna fordringar i ryska rubel från årets andra kvartal är inkluderade i engångskostnaden.

Vidare skriver bolaget att man beklagar att verksamheten inte kan fortsätta under de rådande omständigheterna samt att många påverkas av beslutet.

– Efter noggrant övervägande har vi kommit fram till att det är omöjligt att fortsätta vår verksamhet i Ryssland under rådande omständigheter. Vi beklagar den påverkan det kommer att ha på våra kollegor och är mycket tacksamma för deras hårda arbete och engagemang. Vi vill också tacka våra kunder för deras förtroende genom åren, säger H&M:s VD Helena Helmersson i pressmeddelandet.


Dela sidan:
Skriv ut: