Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Handlarna fortsatt optimistiska – ”tror på stark försäljning”

Näringsliv
Publicerad: 2021-07-19 12:55
Kvinna tittar på skor i en skobutik. Foto Hasse Holmberg / SCANPIX

Ökat antal vaccinerade, hävda restriktioner och minskad smittspridning leder till ökad positivitet inom handelsbranschen, det visar handelsbarometern för juli månad.
– Det är glädjande att vi fortsatt får positiva signaler från en butikshandel som under lång tid varit hårt drabbad av coronapandemins följder, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

Den så kallade Framtidsindikatorn ligger fortsatt över den neutrala nivån på 100 enheter och landar i den senaste mätningen på 107,9, vilket enligt Svensk Handel ”signalerar att butikshandeln fortsatt ser positivt på de kommande tre månaderna”.

– Det är glädjande att vi fortsatt får positiva signaler från en butikshandel som under lång tid varit hårt drabbad av coronapandemins följder, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel i pressmeddelandet.

Samtidigt minskar framtidstron något inom E-handeln där indexet nu ligger på 108,9. Något som dock inte förvånar Svensk Handel.

– Det är ingen överraskning att e-handelns fortsatt starka framtidstro mattas av något i takt med att vi återgår till en något mer normal vardag. Det finns ett uppdämt behov av att åter vistas i fysiska butiker och spendera pengar på sådant som kanske tidigare inte var möjligt i och med pandemin, exempelvis resor och restaurangbesök, säger Karin Johansson.


Dela sidan:
Skriv ut: