Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Filmstaden stänger biograferna på nytt

Näringsliv
Publicerad: 2020-11-19 07:49
Foto: Jessica Gow / TT

Sveriges största biografkedja, Filmstaden, har beslutat att stänga ned biograferna igen efter regeringens besked om nya publikbegränsningar.
Konkurrenten Svenska Bio kommer dock att hålla fortsatt öppet, det rapporterar SVT Kultur.

I våras valde Filmstaden att stänga ned samtliga biografer mot bakgrund av de coronarestriktioner som införts av regeringen. I slutet av juni valde man sedan att åter öppna ett antal av sina biografer för besökare.

– Med vår utveckling av bokningssystemet känner vi oss trygga med att kunna garantera att ingen hamnar för nära övriga sällskap, sade Filmstadens Commercial Director Helena Eklund vid återöppningen.

Konkurrenten håller öppet

När regeringen under måndagen beslutade att begränsa antalet deltagare vid allmänna sammankomster till maximalt åtta personer fattade Filmstaden dock beslut att återigen stänga ned sina biografer.
Enligt bolaget hade man, tillsammans med sina jurister, tolkat lagstiftningen som att man inte kommer att få ha fler än åtta besökare i salongen.

Under tisdagen kom sedan uppgifter om att sittande publik eventuellt kunde vara undantagna maxgränsen på 8 deltagare vid allmänna sammankomster och Filmstaden valde att skjuta upp beslutet om stängning. Under onsdagen fattade Filmstaden dock beslutet att stänga samtliga biografer från 24 november – 22 december.

Peter Fornstam, vd på Svenska bio, som är en av Filmstadens konkurrenter meddelar dock att man fortsatt kommer att hålla sina biografer öppna, vilket man gjort ända sedan pandemins utbrott.

– Nej, vi kommer inte att ställa in några föreställningar, vi kommer att fortsätta ha öppet med de nya restriktionerna. Vi har ett ansvar mot de filmkreatörer som släppt film och mot våra medarbetare som tjänstgör hos oss – och mot vår publik. Det är inte på biografer som smittspridningen har skett, säger han till SVT Kultur.


Dela sidan:
Skriv ut: