Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

EY rekryterar E-sportspecialist till Corporate Finance-teamet

Näringsliv
Publicerad: 2020-10-14 08:06
Photo/Aaron Favila

Revisionsjätten EY har rekryterat Mikael Jakobson till sitt Corporate Finance-team inriktat på tech, media och telekom. Han kommer närmast från MTG och syftet med rekryteringen är att han ska stärka bolagets kompetens inom spel- och e-sport.

EY satsar på spelindustrin och E-sportmarknaden och har de senaste åren slutfört mer än 25 affärer inom området. Nu hoppas man att rekryteringen av Mikael Jakobson ska öka kompetensen inom Corporate Finance-teamet ytterligare.

Förståelse

– Mikaels kompetens inom transaktioner i kombination med hans förståelse för spelindustrin och finansiell ledning kommer stärka vår kompetens och vårt nätverk ytterligare inom spel och e-sport. Hans förståelse för vilka drivkrafterna är för spelbolag ger stort värde inte bara för EY som företag utan ännu viktigare för våra kunder som kan dra nytta av hans expertis. Jag är mycket glad att Mikael börjar på EY och ser fram emot att stärka vår position inom området ytterligare, säger Staffan Ekström, nordisk TMT-ledare, Corporate Finance på EY.

Växande marknad

Mikael Jakobson ser en växande marknad framför sig där fler spelbolag kommer att genomföra ökat antal M&A-affärer.

– Det känns mycket roligt att bli en del av EY:s team inom Corporate Finance. Jag har tidigare arbetat med många av mina nya kollegor, fast från kundsidan, och har alltid uppskattat EY-teamens kunskap och företagskultur. Spelindustrin har sett en enorm tillväxt under de senaste åren, främst drivet av mobila free-to-play spel. Flera spelbolag har kunnat bygga stort värde för sina aktieägare genom effektiva M&A-affärer som några av de börsnoterade företagen i Norden är bra exempel på. Jag tror att denna konsolidering av spelindustrin kommer att fortsätta under de kommande åren och är glad att utgöra en liten del av detta fantastiska ekosystem, säger Mikael Jakobson.


Dela sidan:
Skriv ut: