Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bravida vänder om utdelning – ”stabil finansiell position”

Näringsliv
Publicerad: 2020-09-17 08:44
Foto: Henrik Montgomery / TT

Bravida beslutade, i likhet med många andra bolag, att återkalla sitt förslag om utdelning under årsstämman mot bakgrund av den osäkra coronamarknaden.
Nu har man valt att återinföra det tidigare återkallade förslaget om utdelning med 2,25 kronor per aktie och kallat till en extra bolagsstämma.

Styrelsen har nu utvärderat Bravidas utveckling de senaste månaderna, inklusive bolagets finansiella resultat och de allmänna marknadsutsikterna, med slutsatsen att Bravidas finansiella ställning fortsatt är stark.

I samband med den extra bolagsstämman kommer styrelsen också föreslå att stämman beslutar att anta det långsiktiga incitamentsprogram (LTIP 2020) som återkallades i april 2020 av samma skäl som utdelningen.

I samband med fastställd utdelning kommer Bravida återbetala det permitteringsstöd som Bravida erhållit i Sverige relaterat till Covid-19-pandemin. Detta får en negativ resultateffekt för 2020 på cirka 8 miljoner kronor.

– Vi har under en lång tid haft ett starkt kassafflöde och vi har en solid orderstock. Detta tillsammans med att vår verksamhet består av både service och installation ger Bravida en stabil finansiell position, säger Mattias Johansson, VD och koncernchef i Bravida.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.