Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Rekordstarkt andra kvartal för Nordnet – över en miljon kunder

Bank & Finans
Publicerad: 2020-07-24 08:31
Foto: Janerik Henriksson / TT

Nordnet gör sitt bästa finansiella resultat i bolagets historia under årets andra kvartal.
Banken har nu fler än en miljon kunder och ökade intäkterna med 75 procent jämfört med samma period förra året.
– Vi har ett antal intensiva och speciella månader bakom oss, som ur ett Nordnetperspektiv har visat på styrkan i vår affär, säger Nordnets VD, Lars-Åke Norling.

Nordnet hade under kvartalet intäkter på 650 miljoner kronor, vilket alltså är 75 procent högre än samma period förra året. Med en minskad kostnadsnivå på 3 procent innebär detta ett resultat före skatt på 369 miljoner kronor.

Under året har banken passerat en miljon kunder och har i dagsläget 1 070 000 kunder vilket innebär att man haft en kundtillväxt på 25 procent det senaste året.

– Vår ambition är att bygga världens bästa plattform för sparande och investeringar. Det handlar såväl om hur vår digitala butik är uppbyggd som vad som finns på hyllorna. Under kvartalet har vi bland annat förstärkt vårt fonderbjudande på flera fronter. Vi har implementerat ESG-data för ETF:er, vilket gör det möjligt att spara hållbart i börshandlade fonder, och i slutet av juni lanserade vi fyra internationella indexfonder i eget namn, säger Lars-Åke Norling, vd på Nordnet.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.