Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Inget utdelning från Nordea – följer ECB:s rekommendation

Bank & Finans
Publicerad: 2020-09-11 07:51

Nordea har beslutat att följa ECB:s rekommendation och inte besluta om utdelning för räkenskapsåret 2019 före 1 januari 2021.

Det var i slutet av juli som den Europeiska centralbanken förlängde sin rekommendation till banker att inte lämna utdelning eller återköpa aktier. Från början gällde rekommendationen till den 1 oktober i år, men nu är ECB:s rekommendation att ingen utdelning ska lämnas före årsskiftet.

Nordeas styrelse bemyndigades av den ordinarie bolagsstämman 2020 att besluta om en utdelning av högst 0,40 euro per aktie för räkenskapsåret 2019 med utbetalning vid ett eller flera tillfällen. 

Bankens styrelse säger sig dock ha förståelse för den uppdaterade rekommendationen som ECB antog 27 juli 2020 och under gårdagen beslutade styrelsen därför att avstå från att besluta om utbetalning av utdelning för räkenskapsåret 2019 före 1 januari 2021.
Nordea är redo att lämna utdelning efter 1 januari 2021 och kommer att göra en översyn av situationen under fjärde kvartalet 2020 om ECB lämnar ytterligare besked.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.