Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Finansinspektionen följer utvecklingen i Collector ”nära”

Bank & Finans
Publicerad: 2020-02-12 08:20
Lena Apler, avgående styelseordförande i Collector Bank. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Collector Bank gjorde en extra kreditförlustreservering om 800 miljoner kronor i samband med det senaste bokslutet vilket innebär att bankens kapitalbas sjunkit till en nivå under buffertkapitalkravet.
Med anledning av detta har Finansinspektionen en tätare uppföljning av banken och har nu förordnat en revisor att bistå i det arbetet.

Det var den 21 januari i år som beskedet från Collector kom om att banken gjorde en extra kreditförlustreservering om 800 miljoner kronor vilket innebar att bankens kapitalbas sjönk till en nivå under buffertkapitalkravet.

Vi har valt att ha ett mer konservativt förhållningssätt till reserveringsgrader för förväntade kreditförluster sa VD Martin Nossman i samband med beskedet.

Samtidigt bedyrade banken att man skulle inkomma med en plan för återställande av det kombinerade buffertkapitalkravet till Finansinspektionen där man skulle framhålla att man kommer att hantera effekterna av den extra reserveringen och nedskrivningen.

Sedan dess har Finansinspektionen beslutat att ha en tätare och mer frekvent tillsyn av banken och nu meddelar myndigheten att man förordnat en revisor som ska bistå i arbetet med uppföljningen av banken.


Dela sidan:
Skriv ut: