Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

MSA etablerar nytt kontor i Singapore – ”viktig knutpunkt”

Finans
Publicerad: 2021-01-13 08:52
Foto: Joachim Lundgren

Mannheimer Swartling öppnade den 1 januari ett nytt kontor i Singapore som nu är tänkt att bli centrum för byråns tvistlösningsverksamhet i Asien.
– Tillsammans med våra globala tvistlösningsteam i Moskva och på våra svenska kontor stärker denna etablering vår ledande position inom internationella skiljeförfaranden ännu mer säger Jan Dernestam, Managing Partner på Mannheimer Swartling.

Singapore har sedan en tid tillbaka utvecklats till förstahandsvalet för internationella tvister i Asien. På Mannheimer Swartling ser man ingen inbromsning av denna utveckling, varför man nu väljer att etablera ett kontor just där.

– Singapore attraherar allt fler stora internationella skiljeförfaranden. Vi bedömer att den utvecklingen inte bara kommer att fortsätta – utan snarare accelerera, och tillsammans med våra globala tvistlösningsteam i Moskva och på våra svenska kontor stärker denna etablering vår ledande position inom internationella skiljeförfaranden ännu mer säger Jan Dernestam, Managing Partner på Mannheimer Swartling i ett uttalande.

Byråns anställda i Singapore kommer att arbeta helt integrerat med byråns tvistlösningsgrupp i Sverige och Moskva samt med byråns övriga verksamhetsgrupper.

– Singapore är redan en viktig knutpunkt för stora investeringar och affärsförhandlingar och den juridiska miljön är pålitlig och stabil. Med etableringen av vårt nya kontor och en helt ny China/APAC-desk i Sverige kommer vi även framgent att kunna hjälpa våra klienter med deras affärer i Kina och närliggande länder. På så sätt bygger vi vidare på den unika kompetens och erfarenhet som byrån upparbetat under sin långa närvaro i Shanghai och Hongkong. Vi är övertygade om att detta kommer att ytterligare förbättra vår service till våra klienter, säger Jakob Ragnwaldh, partner i Mannheimer Swartlings tvistlösningsgrupp och verksam i Singapore.


Dela sidan:
Skriv ut: