Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Lägre aktivitet i EQT-fonderna som förvaltar 40,1 miljarder euro

Finans
Publicerad: 2020-07-16 09:00
Christian Sinding, vd för EQT. Foto: pressbild EQT

Riskkapitalbolaget EQT hade ett avgiftsgenererade förvaltat kapital (AUM) om 40,1 miljarder euro i slutet av det andra kvartalet. EQT-fonderna har dock gjort färre investeringar och avyttringar under de senaste tolv månaderna än samma period i fjol.

EQT presenterar en rapport över andra kvartalet 2020. Under det andra kvartalet uppgick EQT-fondernas totala investeringar till 1,3 miljarder euro, varav 0,4 miljarder euro inom Credit.

Totala värdet av avyttringar (brutto) under kvartalet uppgick till 0,3 miljarder euro, varav huvuddelen inom Credit.

Senaste tolv månaderna

Under de senaste tolv månaderna hade EQT-fonderna gjort investeringar om 8,5 miljarder euro, jämfört med 12,2 miljarder euro motsvarande period året innan.

Totala avyttringar (brutto) uppgick till 3,8 miljarder euro, jämfört med 7 miljarder euro samma period året innan.

Avgiftsgenerande förvaltat kapital, AUM, uppgick till 40,1 miljarder euro per den 30 juni 2020, vilket var detsamma som perioden året innan. Kapitalet finns i 19 aktiva fonder inom tre affärssegment, private Capital, Real Assets och Credit.

Antalet anställda har ökat

Antalet anställda, inklusive kontrakterade konsulter ökade markant och uppgick till 742 stycken jämfört med 646 stycken. De flesta är konsulter motsvarande 688 stycken jämfört med 587 stycken året innan.

– Jag är glad över att rapportera att vi levererar enligt EQT:s definierade strategi, trots den pågående pandemin och utmanande marknader – det bevisar hur robust och långsiktig vår affärsmodell är. Vi har tecknat ett avtal om att avyttra EQT Credit, vi ser ett bra tempo i vår kapitalanskaffning och meddelade nyligen målet för fondstorleken på EQT Infrastructure V om 12,5 miljarder euro, skriver Christian Sinding i en kommentar.

Han fortsätter:

– Vi bryter också ny mark med den ESG-kopplade kreditfaciliteten hänförlig till EQT IX, den största någonsin på de globala fondfinansieringsmarknaderna. Dessutom sker det investeringar inom de olika affärssegmenten, men färre avyttringar. Inom portföljen gör den tematiska investeringsstrategin som har tillämpats under en lång tid företagen mer motståndskraftiga och mindre påverkade av krisen. Men vi påverkas alla på ett eller annat sätt, vi förblir vaksamma – vi förbereder oss för det värsta och hoppas på det bästa – samtidigt som vi tar vara på möjligheterna.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.