Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Martin Holmgren blir ny generaldirektör för Kriminalvården

Branschbevakning
Publicerad: 2020-02-14 13:22
justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och Martin Holmgren som blir ny generaldirektör för Kriminalvården.

Regeringen tillkännagav i dag att Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren blir ny generaldirektör för Kriminalvården.
Han tillträder sin nya tjänst den 2 mars. 

Regeringen har i dag tillkännagivit att Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren blir ny generaldirektör för Kriminalvården. Martin tillträder sin nya tjänst den 2 mars. 

– Martin Holmgren har genom sina tidigare uppdrag goda kunskaper om det svenska rättsväsendet och den svenska förvaltningsmodellen. Jag är glad över att han har tackat ja till att leda Kriminalvården, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Martin Holmgren har arbetat som generaldirektör för Domstolsverket under fem och ett halvt år. Innan dess har har arbetat som lagman på Nacka tingsrätt, chefsrådman vid Stockholms tingsrätt men även arbetat vid Kulturdepartementet under fyra år, Inrikesdepartementet ett år och Justitiedepartementet där han arbetade under sex år.

– Det är med stort engagemang men också ödmjukhet som jag tar emot regeringens förtroende att leda Kriminalvården. Kriminalvården befinner sig i ett skede med stora utmaningar, såväl kortsiktigt som långsiktigt. Jag ser fram emot att, tillsammans med alla anställda, göra allt för att Kriminalvården även framöver framgångsrikt ska klara sitt uppdrag, säger Martin Holmgren, generaldirektör för Domstolsverket.

Rekryteringsprocessen för att tillsätta en ny generaldirektör för Domstolsverket arbetar Justitiedepartementet med.

Peter Yngve blir tillförordnad generaldirektör för Domstolsverket från den 2 mars fram till att ny generaldirektör är på plats. Peter Yngve är idag planerings- och utvecklingsdirektör på Domstolsverket. 


Dela sidan:
Skriv ut: