Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Christina Ramberg går in i Centrum för rättvisas styrelse

Branschbevakning
Publicerad: 2021-11-24 11:45
Christina Ramberg

Civilrättsprofessorn Christina Ramberg har utsetts till ny ledamot i Centrum för rättvisas styrelse.
– Christinas breda juridiska kompetens och starka samhällsintresse kommer vara en stor tillgång i styrelsens arbete. Vi är tacksamma över att det är så många som på olika sätt vill vara med och bidra till Centrum för rättvisas arbete med att värna enskildas rättssäkerhet, säger styrelseordföranden Tomas Nicolin i ett pressmeddelande.

Christina Ramberg är professor i avtalsrätt sedan 20 år tillbaka och har, bland annat, utsetts till Årets Jurist och Årets lärare. Sedan 2011 är hon verksam vid Stockholms universitet och hon har genom åren skrivit en rad juridiska läroböcker.

När hon nu tar plats i Centrum för rättvisas styrelse ser hon fram emot att ”bidra till att stärka det konstitutionella rättighetsskyddet i Sverige”.

– Jag är stolt och hedrad över att ha fått frågan att bli ledamot i Centrum för rättvisas styrelse. Jag har följt verksamheten med stort intresse sedan starten för snart 20 år sedan. Det ska bli fantastiskt spännande att få bidra till att stärka det konstitutionella rättighetsskyddet i Sverige och därigenom långsiktigt medverka till att stärka förtroendet för rättsstaten. Jag är särskilt fascinerad av hur Centrum för rättvisa förverkligar sin målsättning genom prejudikat från våra högsta domstolar, säger hon i ett pressmeddelande.


Dela sidan:
Skriv ut: