Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Målet: Förbättra kunskaperna om trakasserier och diskriminering

Arbetsrätt
Publicerad: 2019-08-14 10:21
Illustrationsbild Foto: Stina Stjernkvist / TT

Tillsammans med Arbetsmiljöverket har Diskrimineringsombudsmannen fått regeringsuppdrag att genomföra informationsinsatser för att förbättra arbetsgivares kunskaper om hur man motverkar diskriminering, däribland trakasserier och sexuella trakasserier.

Sedan förra året finns en så kallad digital plattform, framtagen av DO och Arbetsmijlöverket för att sprida information till arbetsgivare angående deras skyldighet att förebygga sexuella trakasserier på arbetet, något som både diskrimineringslagen och arbetsmiljölagen ställer höga krav på, skriver DO i ett pressmeddelande.

Plattformen syftar både till att förklara vad arbetsgivare behöver göra för att följa de två lagarnas bestämmelser om att förhindra sexuella trakasserier, men också vad arbetsgivaren ska göra om en arbetstagare känner sig trakasserad.

Genom det nya uppdraget ska nu DO och Arbetsmiljöverket utveckla den digitala plattformen – och se till att informationen sprids ytterligare bland arbetsgivare. I uppdraget ingår också ett ”stöd till vårt löpande arbete med att informera arbetsgivare om diskrimineringslagen och deras skyldigheter att genomföra aktiva åtgärder för att motverka olika former av diskriminering”.


Dela sidan:
Skriv ut: