Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Antonia Gibson ny vd på Tundra Fonder

Arbetsrätt
Publicerad: 2020-05-18 08:53
Antonia Gibson. Foto: Tundra Fonder

Efter att Jon Scheiber lämnar sin nuvarande roll efter sex år som vd tar Antonia Gibson över rollen som vd.

Antonia Gibson är ny VD för Tundra Fonde efter att Jon Scheiber lämnar sin nuvarande roll efter sex år som vd.

Antonia Gibson, som fram till nu har haft rollen som bolagets Chief Operating Officer, tillträdde sin nya roll den 15 maj.

Hon har tidigare bland annat varit complianceansvarig på AP4 och arbetat med investor relations- och hållbarhetsfrågor på Swedbank.

– Det ska bli oerhört roligt att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med vårt duktiga team. Tundra har en unik nisch med mångåriga kunskaper om unga tillväxtmarknader och vårt pionjärsarbete inom hållbarhet är något jag särskilt brinner för. Det är i Tundras investeringsuniversum som en stor del av den framtida tillväxten finns, och att stötta de bolag som förstår sin påverkan på den värld vi i framtiden ska leva i känns såväl logiskt som angeläget, säger Antonia Gibson. 

Under perioden fram till 1 september kvarstår Jon Scheiber i fondbolaget som Senior Advisor to the Board och bistår i överlämningen till Gibson. 

– Det har varit en fantastiskt spännande resa att få vara med och utveckla Tundra till en ledande aktör inom nya tillväxtmarknader. Jag kan inte tänka mig en mer lämplig efterträdare än Antonia och det ska bli roligt att följa bolagets fortsatta utveckling, fast nu i rollen som aktieägare”, säger Jon Scheiber. 

I enlighet med gällande regelverk är tillsättandet av Antonia Gibson avhängigt av Finansinspektionens godkännande av sedvanlig ledningsprövning, framgår det av pressmeddelandet.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.