Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Henrik Olsson Lilja sköts utanför sitt hem – ”mår under omständigheterna bra”

Aktuella rättsfall
Publicerad: 2019-09-08 19:03
Henrik Olsson Lilja Foto: Stina Stjernkvist / TT /

Tidigt i fredags morse sköts den välkände brottmålsadvokaten Henrik Olsson Lilja ner av en ännu okänd man i trapphuset utanför sin bostad på Kungsholmen i Stockholm.
– Han mår efter omständigheterna bra. Hans ambition är att komma tillbaka helt återställd inom en snar framtid, meddelar hans byrå på Facebook.

Klockan var en minut i nio i fredags morse när polisen larmades till en adress på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Den som ringde var Henrik Olsson Lilja själv. Han hade attackerats i utanför dörren till sin lägenhet av en okänd man och tumult uppstod. Under tumultet träffades Henrik Olsson Lilja av flera skott, bland annat i överkroppen och huvudet.

Kunde lämna uppgifter

Polis och ambulans kom snabbt till platsen – Henrik Olsson Lilja var då talbar och kunde lämna uppgifter om det som hänt, innan han fördes till Karolinska Universitetssjukhuset där han opererades.

Foto: Eric Tagesson/Dagens Jurdik

Bara drygt en timme senare greps en kvinna, också hon jurist, i anslutning till brottsplatsen, och hon anhölls senare, misstänkt för anstiftan till mordförsök.

”Efter omständigheterna bra”

Under söndagskvällen meddelade Henrik Olsson Liljas byrå på Facebook att ”Henrik mår efter omständigheterna bra. Hans ambition är att komma tillbaka helt återställd inom en snar framtid.”

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för att ha avlossat skotten mot Henrik Olsson Lilja. Senast måndag klockan 12 ska åklagaren besluta om den anhållna kvinnan ska begäras häktad.

Polisen uppger att man inte misstänker att dådet är kopplat till Henrik Olsson Liljas arbete som advokat.

Brottmålsspecialist

Henrik Olsson Lilja är en etablerad advokat, med brottmål som specialitet. Han är också en uppskattad föreläsare.
Dagens Juridik har fått tillstånd att publicera Henrik Olsson Liljas namn och bild.


Dela sidan:
Skriv ut: