Skip to content

Film på samlag med sovande kvinna hittades efter fyra månader - döms för våldtäkt

Foto: DJ

Mannen filmade när han våldtog sin flickvän som sov djupt. I samband med att mannen utreddes för ett annat brott mot kvinnan hittade polisen filmen i hans mobiltelefon. Mannen döms nu för våldtäkt och kränkande fotografering.

 

Den 26-årige mannen åtalades vid Sundsvalls tingsrätt för misshandel, våldtäkt och kränkande fotografering.

Våldtäkten och den kränkande fotograferingen avslöjades i samband med att polisen utredde den misshandel som mannen också skulle ha utsatt sin flickvän för.

Aggressiv och våldsam
Enligt kvinnan vaknade hon en morgon av att hennes pojkvän var aggressiv och högljudd och att hennes hund ”markerade mot honom genom att nafsa i hans kläder”. Mannen misshandlade då både hunden och kvinnan.

I samband med att polisen utredde detta upptäckte utredarna bilder och filmer i mannens mobiltelefon som visade att han hade haft sex med kvinnan när hon sov fyra månader tidigare.

I filmsekvensen hörs kvinnans snarkningar och hon har uppgett att hon sover ovanligt djupt och att hon är "väldigt svårväckt". Hon har också uppgett att hon vissa morgnar har känt sveda i underlivet och frågat ”om han gjort något med henne medan hon sov” - någonting som mannen har förnekat.

Mannen hävdade att han inte förstod att kvinnan sov - någonting som domstolen dock inte trodde på.

Två år och fyra månaders fängelse
Tingsrätten slog fast att mannen otillbörligt hade utnyttjat att kvinnan hade befunnit sig i en särskilt utsatt situation på grund av trötthet och sömn. mannen dömdes därför för våldtäkt. Han dömdes också för kränkande fotografering och misshandel. Straffet blev två år och fyra månaders fängelse.

Mannen ska också betala 165 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Både åklagaren och mannen överklagade till Hovrätten för Nedre Norrland, som nu fastställer tingsrättens dom i sin helhet.

 

 

 

  • Alt-texten
    Caroline Gejbo

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt