Skip to content

"Migrationsverket agerar som om det fanns ett annat Afghanistan - inte det som FN beskriver"

DEBATT - av Karin Fridell Anter och Ingrid Eckerman, Nätverket Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar

 

”Finns det två Afghanistan?” Det är en fråga vi ofta ställer oss. I stort sett varje dag berättar tidningar och text-TV om självmordsattacker, bomber och mord i Afghanistan. Det är små notiser som inte berättar om bakgrunden.

Afghanistan är ett land där våldet är vardag, där IS och talibanerna vinner mark och där regeringen har allt mindre kontroll. Nyligen intog talibanerna provinshuvudstaden Ghazni. Staden ödelades, hundratals dödades och huvudvägen söderifrån till Kabul minerades.

Många journalister refererar till Afghanistan som ett land i krig och med extremt kvinnoförtryck. DN den 29 juli ger minst två hänvisningar i artiklar om helt andra ämnen.

I ett ledarstick om Venezuela skriver Martin Liby Troein: ”Flyktingkatastrofen börjar i sin numerära omfattning närma sig de i krigens Syrien och Afghanistan”.

Per Svensson skriver i en annan ledare om ”The handmaid’s tale” och nämner Afghanistan som ett samhälle som konkret tillämpar Gilead-ideologin.

Flyktingkrisens våldsamma, korrumperade och kvinnofientliga Afghanistan finns beskrivet i rapporter från FN-organ och internationella hjälporganisationer. I den nya rapporten från UNHCR höjs ribban för rättssäkra utvisningar kraftigt. Det är uppenbart att detta Afghanistan verkligen existerar.

Migrationsverket agerar som om det också fanns ett annat Afghanistan. Ett Afghanistan som människor flyr ifrån utan större anledning, trots att de skulle kunna leva där i trygghet. Ett Afghanistan där myndigheterna skyddar sina medborgare och ser till att hedersvåld och blodshämnd inte förekommer. Ett Afghanistan som tillåter olika religioner och sexuella läggningar. Ett Afghanistan där ensamutvisade unga människor kan bygga sina liv även om de inte känner någon och aldrig har varit i landet.

Det är till det Afghanistan som Migrationsverket, med regeringens goda minne, fortsätter att utvisa människor. Men den verklighet som möter de deporterade är fylld av våld och förtryck.

De ensamkommande flyktingungdomarnas situation har uppmärksammats under sommaren. Men varför kopplar man inte ihop den med det land som de flesta av dem riskerar att utvisas till? Man kan inte förstå flyktingsituationen i Sverige om man inte förstår varför människorna har flytt och vad de riskerar att deporteras till.

Det senaste rättsliga ställningstagandet om säkerhetssituationen i Afghanistan tog Migrationsverket fram i augusti 2017. Det baseras på uppgifter från 2016. I februari 2018 kompletterades det med ett ställningstagande om säkerheten i Kabul.

Finland har just beslutat om ett tillfälligt stopp för utvisningar till Afghanistan, grundat på rapporten från UNHCR. Några liknande signaler kommer inte från svenska Migrationsverket, som avvaktar med ett nytt rättsligt ställningstagande. Vi vet att de av Migrationsverkets tjänstemän som tar fram rapporter om Afghanistan har förstått allvaret i situationen - men de som bestämmer förminskar informationen.

För att politiker och tjänstemän inte komma undan sitt ansvar hålls konferensen ”How safe is Afghanistan?” den 4 oktober. Dit kommer några av världens främsta experter på situationen i landet. Här kommer vi att få svar på frågan om hur säkert Afghanistan är för utvisade barn, unga, kvinnor och barnfamiljer.

 

Läs mer om konferensen den 4 oktober här.

 

 

 

 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt

83 comments

Om migverket ska pausa utvisningar till Afghanistan tvingas media rapportera om den verkliga orsaken, Talibanernas krigsbrott. Plötsligt kommer media inte längre kunna visa Talibanerna som små lätt komiskt förvirrade skäggiga gubbar utan det står då klart även för svenskar att detta är religiöst motiverade mördare och krigsbrottslingar med avsikt döda oliktänkande. Följdfrågan bör då bli varför uppbyggnaden av terroristceller får svenska statsbidrag.

Detta vill ingen inom "oberoende objektiv" media röra, tystnad råder.

Va? Sedan 12 september 2001 har väl Talibanerna enbart framställts som djävulens avkomma i media?
Sverige har ju utkämpat ett snart 17 år långt krig för att hålla Islamistiska fronten vid makten. Inte har väl media framställt fienden som goda?

2001 11 September det var ända sedan dess då det blev hårda regler för dem som vill komma in till länder som USA och andra länder pga terrorism.

Jättekonstigt att länder som USA inte vill släppa in potentiella terrorister.
Tänk om Sverige hade haft samma inställning. Då kanske vi hade kunnat undvika terrorattacken på Drottninggatan (och även ett stort antal våldtäkter, rån, mord.......).
Men. Det är ju väljarna som bestämmer.

Nja, det var väl inte riktigt anledningen. 100% av alla islamistiska terrordåd i västländer de senaste decennierna har utförts av wahhabister.
Det är lättare att resa till USA från wahhabistiskt styrda länder än från Västeuropa.

Lösningen på Afghanistans problem är då absolut inte att hela dess unga befolkning ska få bosätta sig här. Det är bara dess egen befolkning som kan lösa problemen, de har sitt lands framtida öde i sina egna händer. Men annars kan ju skribenterna och andra likasinnade flytta dit och hjälpa dem att bygga upp landet.

En sak är i alla fall säker - de afghanska männen (de stackars små liven, enligt vissa) som kommit hit skapar i alla fall massor med debatt, kommentarsfältet är sprängfult Och vissa politiker har verkligen gjort allt för att även de av dem som helt saknar asylskäl ändå ska få stanna här. Sammantaget har de offrat uppskattningsvis 10 procent i senaste vatet. De bruna tar tacksamt emot dessa missnöjesröster. LO-basens eftervalsanalys är redan klar: "vi far aldrig slarva bort migrationsfrågan igen".

Både FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna och Europakonventionen om det samma har klara och tydliga avskiljningar om vad som är flykting eller ej. Dessa individer har prövats av tre instanser och i samtliga bedömts att inte ha skyddsskäl. Dessutom har de varken varit sanningsenliga med ursprungsland och ålder i många fall. Ser man till Migrationsverkets statistik så har drygt 2,3 miljoner uppehållstillstånd beviljats sedan 1980. Av dessa var blott 7,2% konventions- eller kvotflyktingar.

Vi ska visst hjälpa utsatta människor att hjälpa sig själva. Men det får inte ske på bekostnad av svenska medborgare som idag. Det är upp till 200 gånger effektivare att hjälpa människor i närområdet till en dräglig tillvaro än att ge en asylsökande prövning och uppehållstillstånd. Min moraliska och etiska kompass förstår inte varför det finns de som väljer att hjälpa en på bekostnad av 199 stycken.

När man har förkastat Gud och religionen måste man fylla det stora, svarta hål som uppstått i själen med något. Många väljer då FN. Gud allsmäktig sitter i skyskrapan i New York och resolutionerna, rapporterna mm är den nya bibeln man har att följa slaviskt. Den som vågar anklaga FN (Gud) för t ex korruption begår blasfemi och skall stenas till döds.

Nu är det ju så här att de flesta ensamkommande som kom var de facto barn, dvs under 15 år och flyktingar. Nämligen flyktingar från Afghanistan i Iran! Det är faktiskt KRIG i Afghanistan. 70% av territoriet behärskas av talibaner.
En majoritet av dessa ensamkommande har nu varit i Sverige i flera år utan besked om uppehållstillstånd. Gått i skola, skaffat vänner, arbete, familjer osv. De har också hunnit fylla 18 år. Jättebra tycker regering och Miigrationsverk då. Då är de vuxna och kan utvisas. (I Sverige anges ungdomsåren i allmänhet mellan 15-30 år! I den främlingsfientliga retoriken går dessa ensamkommande under beteckningen ”vuxna män”. Ungsvenskarnas (SD) ordförande, är han inte ungdom? Han ska fylla 23 år!)

Vi som känner dessa ungdomar vet att deras egen angivna ålder i nästan alla fall är korrekt och att de flytt från förföljelse i Iran eller Afghanistan. De flesta är hazarer och har enorma problem i båda länderna. Många har döda fäder och har utnyttjats som barnarbetare, utnyttjats sexuellt, blivit misshandlade av arbetsgivare och polis. De hotas med utvisning till Afghanistan eller med rekrytering till armén. Under flykten till Sverige har många våldtagits, misshandlats och några har omkommit. De har inga id-handlingar som styrker deras identitet vilket gör att de inte får några rättigheter i Iran ej heller i Afghanistan. De vill inte leva illegala och rättslösa liv med hot om repressalier. Vill någon träffa dessa och höra deras historia? Kontakta mig.

De vill vara människa precis som du och jag. I Iran får de inte gå i skola, får ingen sjukvård, får inte äga egendom eller inneha bankkonto. Samma sak i Afghanistan om de inte kan intyga med id-hamdling, pass eller s. k. tazkira att hen är afghan. Vilket inte många kan eftersom deras pappa och andra manliga släktingar dött i krigen. Varför deporterar Sverige och Migrationsverket människor som de påstår att de inte vet bakgrund och härkomst om till ett land där dessa ungdomar inte har någon anknytning till? Med ovanstående resonemang och god kännedom om ensamkommande på individnivå så har dessa ungdomar all rätt i världen till en generös och human inställning till deras vilja att bli svenska medborgare. Stoppa deportationerna nu.

Tyvärr så utgör inte deras omständigheter och historik asylskäl. Vilket två-tre rättsinstanser även har bekräftat, och det som återstår nu för dem är alltså att åka tillbaka. Frivilligt eller med tvång.
Det tål även att påpekas - som jag alltid gör här - att ålder inte utgör ett asylskäl, så även om deras uppgivna ålder skulle vara korrekt så skulle det inte betyda att de beviljas uppehållstillstånd. Åtminstone denna väldigt fundamentala detalj borde du faktiskt känna till.

Men du har tur. Det finns nämligen ett enkelt sätt för dig att låta dina älskade afghaner stanna. Nämligen att du anställer dem - Sverige har väldigt generösa regler för arbetskraftsinvandring. För det är väl inte så att det bara passar att vara god när det är andra som får betala för det?

Tyvärr får jag inte anställa dem (jag har försökt eftersom jag är egen företagare). De saknar id-handlingar. Många. Ja, väldigt många är hundrafalt bättre på att arbeta än svenska ungdomar. De flesta har jobbat sedan 8-9 års ålder i Iran/Afghanistan och är otroligt noggranna, starka och arbetsvilliga. Har du öht pratat med någon av dessa ungdomar? De läser in gymnasiekompetens på 2-3 år på samma tid som en svensk blekfis gör under nio år på kostsam grundskola. Vill du ha bevis? Det ordnar jag. Jag har kontakt med många afghanska ungdomar. Vill du följa med på en bilresa mellan Kabul och Herat? Tror jag inte! Talibanerna gör processen kort med såna som oss och hazarer.

De flesta afghaner röker och dricker inte (om de inte stressats till det i Sverige) utan studerar intensivt och aktiverar sig i idrott och föreningar. Vad blir tacken? Avslag och Utvisning. För j-g trent ut sagt... Stoppa deportationerna av fina ungdomar. Sverige behöver dom!

Ett av de mest grundläggande kraven för att få uppehålla sig i, eller över huvud taget resa in, i ett land är att man kan identifiera sig. Det här är inte precis något som Sverige är ensamma om - faktum är att det gäller i samtliga världens länder. Sverige är dessutom bundet av Schengen-regelverket att inte tilldela uppehållstillstånd i Schengen-området utan styrkt identitet. Ingen av dessa saker kan vara en nyhet för dig.
Hur man lyckas ta sig hela vägen från Afghanistan eller Iran till Sverige utan ID-handlingar är för mig ett fullständigt mysterium, och är det inte så att de "råkat" försvinna på vägen så är det ett synnerligen allvarligt säkerhetsproblem att det är möjligt i den här skalan.

Du har säkert haft att göra med några jätteduktiga och fantastiska ungdomar, men det utgör inte asylskäl hur snäll och duktig man än är. Att basera lagstiftning och myndighetsutövning på dina personliga erfarenheter vore, för att uttrycka sig relativt försiktigt, vara helt absurt och mot alla principer i en rättsstat.
Jag kan även konstatera att gruppen som helhet definitivt inte verkar vara så bildbara som du vill göra gällande - se bland annat https://www.di.se/ledare/pm-nilsson-majoriteten-ensamkommande-klarar-int...
Om det du sagt om att vissa läst in gymnasiekompetens på kort tid faktiskt stämmer så kan man ju eventuellt misstänka att det har att göra med att de vare sig är så unga eller utan tidigare skolgång som du vill göra gällande...

Det bor ungefär 34 miljoner människor i Afghanistan, varav strax under 10% är hazarer. Det går med andra ord bevisligen alldeles utmärkt att vistas i landet utan att bli dödad av talibaner eller någon annan. Även för hazarer. Det sitter för övrigt en stor mängd hazarer i Afghanistans parlament, så de saknar inte precis politiskt inflytande.

Se bl.a. http://meritwager.nu/allmant/hazaren-och-presidenten/

@ Partick.
"Att basera lagstiftning och myndighetsutövning på personliga erfarenheter vore, för att uttrycka sig relativt försiktigt, helt absurt och mot alla principer i en rättsstat" och lika abdsurt är att mörklägga att Kabul anses säkert för internflyktingar.

Rapporten som europeiska asylmyndigheten EASO, (an agency of the European Union) gjort i juni år 2018 visar att anledning saknas att förmoda att en civilperson löper risk att skadas till liv och lem bara genom att vistas i Kabul.
https://www.sydsvenskan.se/2018-09-17/kabul-anses-sakert-for-internflykt...
https://www.easo.europa.eu/

Ja - det råder ju inte precis någon brist på reportage både från besökare och folk som bor stadigvarande i Kabul. Att tro att det skulle vara någon dödsdom att skickas till en stad dit det går reguljärflyg är ju lite ... kreativt.

Visst verkar det inte vara det trevligaste stället på jorden, men statistiken över dödsfall på grund av våld är inte ens anmärkningsvärt hög jämfört med många stökiga storstäder i världen. Jag skulle personligen oroa mig mycket mer för min personliga säkerhet i exempelvis Port Moresby, eller t o m i fel delar av vissa amerikanska storstäder. Trots det ser vi inga rop på att alla från Nya Guinea eller USA ska få stanna oavsett personliga asylskäl.

Bra inlägg. Jag gjorde jämförelsen mellan Mexico och Afghanistan här på DJ en gång. Ett land dit man kan flyga reguljärt och ha en trevlig semester men som också är livsfarligt i stora delar. Då blev jag fullständigt idiotförklarad av en juristkollega. Men det är mer per personligt engagemang i den här gruppen som ligger bakom sådant än fakta och sunt förnuft.

Om de nu är så duktiga är det väl lite själviskt att med brain-drain - argument beröva deras hemländer den arbetskraft de kan bidra med ?

Jag har vänner och bekanta (vänners vänner) som jobbat inom både Migrationsverket och boenden för ensamkommande (ensamkommande barn används inte längre då det blivit uppenbart för de flesta att ungdomsåren är passerade). De jobbar inte längre kvar då deras samvete hindrade dem att spela med i charaden och de har också helt bytt fot i migrationsfrågan.

Åldersbestämningar som är internationellt accepterade inom idrotten, FIFA med flera, har visat att fler än tre av fyra är över 20 år som är bestämt då man inte vill riskera att avvisa något minderårig. Varför har då dessa yngre, till överväldigande majoritet, män uppgett en för låg ålder och dessutom hävdat att de vet inte var deras familj befinner sig? Förklaringen är enkel, det råder andra regler vad gäller familjeåterförening om du är omyndig. Varför vill de då inte återvända då deras asylskäl förkastats? Även här är förklaringen enkel, de har förbrukat stora summor för att familjen ska få en bättre tillvaro och misslyckats med sitt uppdrag. De kan faktiskt vara så illa att de kan råka illa ut för det men det är inget asylskäl vare sig i konventioner eller svensk lag. Det är yttermera dessutom att de som flyttat från Afghanistan till Iran har upphört att vara flyktingar i samma ögonblick som de nådde första säkra land.

Är det då synd om dessa unga till medelålders män? Jag tycker det men av andra orsaker än dig. De har på grund av politiken lockats till en resa som aldrig borde ha skett. Detta på grund av de pullfaktorer som aningslös politik fört med sig. På den tiden som Sverige hade en regering som var vuxen uppgiften, före 1991, hade Utländningslagens 5 kap. 25 § utlösts för länge sedan. Vi ska komma ihåg att vi 1988 hade 19 800 asylsökande som Sverige kunde ta hand om på ett bra sätt. Nu hade vi ett inflöde på 164 000 som var och måste förstå är en övermäktig uppgift. Eftersom Sverige inte har sjö- eller landgräns mot något orosområde innebär det att dessa passerat runt ett dussin länder innan de sökte asyl i Sverige. Detta strider mot både den av protokoll utökade flyktingkonventionen och dublinförordningen som båda kräver att du söker skydd i första säkra land.

Den aningslösa flyktingpolitiken har medfört betydande ansträngningar för civilsamhället, vi har vård- och bostadsköer vi inte sett på länge. Den grova gängkriminaliteten blomstrar. Enligt SÄPO lär det numera finnas 3 000 jihadister i landet. Statistiker förutspår att vi svenskar är i minoritet senast 2050. Är det då detta vi kliver upp på morgonen för att jobba 8 timmar för och som det allmänna sedan tar 60 - 70% av vårt löneutrymme för? Om vi ställde frågan på det viset så är jag övertygad om att det blev ett rungande nej.

Inget land och ingen befolkning ska behöva stå ut med vad Sverige och svenska folket har fått utstå.

”Inget land och ingen befolkning ska behöva stå ut med vad Sverige och svenska folket har fått utstå”.

Jag håller inte med.
Landet och dess befolkning förtjänar precis detta.
Och varför? Dom har ju själva valt denna utveckling. Bokstavligen talat.
Både 2014 och nu igen 2018.

Som man bäddat får man ligga & Är huvudet dumt så får kroppen lida. Så enkelt är det.

Jag håller inte med av två orsaker. För det första så enda gången det varit upp till någonting som ens är i närheten av en folkomröstning var "Öppna era hjärtan" och Reinfeldt fick respass på grund av det. För det andra har inte "tredje statsmakten" fullföljt sitt uppdrag att granska makten utan har gjort sitt yttersta att påverka den. Om man som de flesta svenska medborgare inte känner till alla faktorer så är det svårt att ställas till ansvar. Jag själv började först ana att det förelåg en diskrepans mellan vad media rapporterade och vad som i själva verket hände efter de första nyheterna om den svenska pensionären Ingers död i Landskrona efter ett bråk om en handikapparkeringsplats.

Att vara korkad och okunnig förtar inte ansvar.
Om man inte begriper vad man röstar på så bör man avstå från att rösta.

Förhållandet mellan media och mediakonsumenterna påminner starkt om "Truman Show", där huvudpersonen lever ovetande att han oventandes är med i en dokusåpa. I onsdags besökte Dalai Lama en konferens i Malmö och uttalade "Europe belongs to the Europeans". Ett första TT-telegram återgav det och GP och DN publicerade det uttalandet. Sedermera har både artiklar och telegram försvunnit eller ändrats.

Som ledare för världens buddister, fredspristagare och förkämpe för ett fritt Tibet är Dalai Lama riktmärke för humanitet. Jag är en anhängare av tesen att människor är födda fria med lika värde och rättigheter och att din fortsatta värdeutveckling är beroende på dina handlingar. På denna värdeskala anser jag att det är svårt att komma högre än Dalai Lama. Att svensk media hemfaller åt att censurera honom säger mycket om svensk media och bidrar med ytterligare argumentation för min sak.

Jag är som det ser ut i västvärlden inte främmande för meritokrati som styrelseskick där både kompetens och samhällsnytta avgör ditt inflytande. Saker och ting hade då sett väsentligt annorlunda ut.

Dalai lama var en teokratisk envåldshärskare som styrde ett samhälle som byggde på slaveri. Han vill återfå sin makt och sina slavar. Han har inget med humanitet att göra.
Däremot framställs han ofta av media som någon slags godhetsapostel.

Tack Benny för att du orkar dela med dig, förklara verkligheten och bemöta det stora motstånd som finns idag.

För övrigt är det ju också lite märkligt att alla dessa förtvivlade plågade "barn" vill bli just Svenska medborgare och inte något annat, när dom kommer hit välnärda och rosiga i senaste märkeskläder och den modernaste "smartphone" i hand, men helt utan ID-handlingar. Och ingen nämner ett enda ord om de trygga ordnade förhållanden som Migrationsverket skapat med egen personal i Khabul för de återvändande!

Artikelförfattarna representanter för "Nätverket Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar", åsikter respekteras, men faktum är att 99% flyktingar i Sverige från Afghanistan är födda i Iran av afganska föräldrar bosatta i Iran vid barnens födsel och därav ska de vid utvisning från Sverige återbördas till familjen i hemlandet Iran.
Artikelförfattarnas fråga: Men varför kopplar man inte ihop den med det land som de flesta av dem riskerar att utvisas till" är märklig för som representanter av "Nätverket Stoppa Utvisningarna av afghanska ungdomar" vidhåller de felaktigt att iranier är afghaner, trotts att av dem benämnda afghaner, är iranier födda i Iran!

Iranier blir inte afghaner för att enda väg från Iran till Europa är via Afghanistan!

Nätverket Stoppa Utvisningarna av afghaner" saknar bäring för "afghanerna" är ostridigt Iranier som av nätverkets agerande löper uppenbar risk att felaktigt utvisas till Afghanistan, istället för att utvisas till sitt hemland Iran.
Av artikelförfattarna "Man kan inte förstå flyktingsituationen i Sverige om man inte förstår varför människorna har flytt och vad de riskerar att deporteras till" är att beakta för artikelförfattarna som vägrar inse att av dem kallade "afganska flyktingar" består av 1% afghaner och 99% Iranier!

Enklaste sättet att hjälpa de fåtal afghaner och det stora antalet iranier att återförenas med sina familjer i sina hemländer är att kontakta Ambassader/Konsulat och begära ut tazkera, personbevis, vilket sker i andra stater men inte i Sverige med följd förödande konsekvenser för ett stort antal som utvisats till fel länder.
Oavsett att "hjälporganisationers vilja är god" bör de inse att av Ambassader/Konsulat fastställd rätt identitet skonar alla parter.
Närverket stoppa utvisningar av afghaner" ignorerar att "afghanerna" är iranier som står i daglig kontakt med sina anhöriga i Iran.
Dessutom ignoreras att tusen och åter tusentals förtvivlade Iranska föräldrar söker efter sina vuxna barn via RK och ett antal andra trovärdiga organisationer, men de kan inte finna "barnen" som vid ankomst till Sverige felaktigt uppgett sig vara flyktingar från Afghanistan.

Vi har fyrtio års erfarenhet på plats i krigshärdar flyktingläger och via Läkare utan gränser med livet som insats vid flyktingkriser anser att Sverige ska ta emot och låta flyktingar få en fristad till de kan återvända till sina hemländer och de som stödjer dem som falskt utger sig för att vara flyktingar ska åtalas och de falska flyktingarna utvisas.
Svårare än så är det inte!

De är afghanska medborgare, Iran tar inte emot dem. Det spelar ingen roll var deras familj är eller hur iranska de känner sig, eftersom de inte har uppehållstillstånd i Iran kan de inte prövas mot Iran. Svårare än så är det inte.

@E.
Det tar en sekund att fastslå att du inte en aning om vad du talar om och inte speciellt smart är att du med inte existerande påståenden, försöker imponera på någon med fyrtio års erfarenhet av flyktingar på plats i krigshärdar.
Svårare än så är det inte!

Iran har tagit emot Afghanska flyktingar sedan 1979. Iran är väldigt engagerat i Afghanistan och stödde Islamistiska fronten mot Talibanerna mer än tio år innan USA bytte sida i kriget. När västmakterna erkänner sin förlust och drar sig ur kriget så kommer Iran att vara där på två röda precis som med Irak.
Sedan 2011 slåss Iran mot wahhabisterna i Syrien. En stor del av soldaterna utgörs av afganska ungdomar. Afghaner som tjänstgjort i Syrien får medborgarskap för sig själva och hela familjen plus generösa ersättningar. Afghaner som stupar i Syrien får pampiga statsbegravningar och deras familjer får medborgarskap.
Afghaner som inte vill förtjäna medborgarskapet genom att ta värvning har däremot svårt att få jobb i Iran, och det är de som lämnar Iran.

Rolig artikel.
Författarna beskriver landet som kvinnofientligt, våldsamt, ett samhälle som konkret tillämpar Gilead-ideologin och där det finns hedersvåld.
Ja. Helt korrekt.
Men. Är det landet eller männen där som beskrivs?
Och om man då ”löser” alla dessa problem genom att ta hit tiotusentals av dessa män - hur kommer då Sverige att se ut?
Ja, det kan man ju enkelt ta reda på om vill. Det är ju bara att läsa t.ex.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/svt-granskar-overgrepp-bland-ensa...

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rLKwKR/unik-granskning-112-pojkar-o...

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/40-arig-kvinna-valdtogs-av-tva-unga-man/

Konstigt.
Författarna menar att man inte kan utvisa ”flyktingar” till Afghanistan. För att det är våldsamt, kvinnoförtryck, hedersvåld, o.s.v. där.
Samtidigt så publicerar Aftonbladet semesterresetips dit...

https://www.aftonbladet.se/resa/a/ddj6Vj/ratar-paradisen--valjer-att-aka...

”våldsamt, kvinnoförtryck, hedersvåld..........”
Det låter ju som ett särskilt utsatt område........ plus bilbränder då i och för sig.......
:-)

Värt att notera är dock att nästan alla av dom ”flyktingar” som kommer hit har flytt från Iran.
Där har dom bra möjligheter att leva, så till Sverige rör det sig nästan uteslutande om ekonomiska flyktingar.

Bildningsnivå och utbildning är låg hos främlingsfientliga. Medelåldern är hög vilket betyder att de dör ut inom rimlig tid. SD har därför ingen framtid tack och lov. Afghanungdomarna har en framtid hos oss i Sverige. De kommer att ta jobb som VVS:are, elektriker, förskolelärare, fritidspersonal, chaufförer, läkare och en massa andra bristyrken. Välkomna till Sverige!

Ha ha ha ha.......
Nu försöker du en gång till. Och jag får erkänna att det blev lite bättre denna gång. Jämfört med ditt förra försök (Bildningsnivån är låg och även medelålderna bland rasister och främlingshatare).
Ja du är ju verkligen bildad. Det framgår av ditt språk.

Ska man försöka simulera att man är bildad och skriver nedsättande om andra på det sätt du gör så bör man ju i alla fall kunna formulera sig. Annars framstår man ju som en idiot. Vilket du verkligen lyckades med.

Tänker du dig rentav, att vi 65+ skall "få hjälp på vägen" med att dö ut?

Ja. Men innan dess så måste vi ju enligt bland andra Ulf Kristersson arbeta till vi är 75 - för att försörja alla dessa kulturberikare och pensionsräddare.

Frågan var förstås ställd till B., som har vissa synpunkter på oss äldre!

Jag är relativt ung. Jag är civilingenjör, och jag har också läst juridik, ekonomi och språk - jag talar ca 10 olika språk. Jag betalar statlig inkomstskatt. Jag röstade på SD i senaste valet. Och jag är invandrare.

Kudos till dig.

Med den lönsamma massinvandring med pensionsräddare som vi haft är det obeegriiipliigit att
pensionsåldern höjs.

Istället borde pensionsåldern sänkas o det kanske t o m skulle finnas utrymme för en
begränsad medborgarlön - OM POLITRUKERNA INTE TALAR MED KLUVNA TUNGOR

Det är tråkigt att debatten ska vara så polariserad och jag tycker faktiskt att det oftast är den "goda" sidan som står för det. Det slängs med diverse invektiv i stället för att söka debattera seriöst. "Patrick" och några till skriver initierade och problematiserande inlägg som på intet sätt är främlingsfientliga. Det finns inget i inläggen som uttrycker missaktning eller en nedlåtande syn på människor med annan härkomst, över huvud taget. Det finns det heller aldrig när jag debatterar dessa frågor. Ändå möts de inläggen ständigt med inlägg om främlingsfientlighet etc. Trist. Sedan kan andra avhålla sig från uttryck som batikhäxor och skäggbarn m.m. Det är onödigt att uttrycka sig så.

Tackar! Jag tycker själv jag blev lite väl bitsk ibland...

Angående främlingsfientlighet så kan man ju undra hur somligas agerande - visa upp en hel grupp som hjälplösa kravmaskiner utan respekt för lagar, regler, eller landets inhemska befolkning (jo, det är så många av oss utomstående uppfattar mycket av debattinläggen och manifestationerna, t.ex. när man under lång tid parkerade sig på torg i huvudstaden) - går ihop med deras påstådda oro för det.

Första halvåret 2018 dödades 1 692 civila i Afghanistan (https://www.bbc.com/news/world-asia-44837612). Det ger 3 384 på helåret. Afghanistan har 34 660 000 invånare. Det ger en konfliktdödlighet om 9,7 personer per 100 000 invånare.

Jämförelsevis dog 35 092 personer i trafikolyckor i USA under 2015 (https://www.iihs.org/iihs/topics/t/general-statistics/fatalityfacts/stat...). Det ger en trafikdödlighet om 10,9 personer per 100 000 invånare.

Konflikten i Afghanistan är givetvis fruktansvärd på alla sätt och vis, men att framställa det som att man skickar folk i döden när de skickas till landet är en monumental överdrift. Det är faktiskt farligare att vistas i trafiken i USA än att vara i konflikternas Afghanistan.

Man är naturligtvis välkommen att tycka att Sverige ska ta emot asylsökande från Afghanistan oavsett riskerna i landet, men det vore trevligt om man i så fall kunde ha den integriteten att man inte slänger sig med generaliserande, känslostyrda och rent felaktiga påståenden om läget i landet. Det bidrar inte till en konstruktiv debatt.

Du har rätt i jämförelsen. Men kom ihåg vilken uppståndelse det blev när man jämförde risken att dö i terrordåd i Sverige med andra risker, som att sätta i halsen.

Jag har också sett många i SD-lägret som pratar om att lämna Sverige, eller som har lämnat Sverige, på grund av riskerna att utsättas för brott i Sverige. Så man kan inte riktigt klandra folk för att de vill lämna Afghanistan av samma skäl.

Min uppfattning är dock att krig inte utgör asylskäl i sig själv. De flesta vuxna i Sverige skulle inte ha tillåtelse att lämna landet vid ett krig i Sverige. De flesta skulle vara inkallade i militärt eller civilt försvar eller ha arbeten som är viktiga för krigsansträngningen. Om de flydde landet skulle de begå brott.
Det är vissa situationer i vissa krig som kan ge upphov till asylskäl.
Sen kan förvisso hinder mot utvisning inträda som en följd av flykten. Syrier som flytt undan värnplikt riskerar stränga straff t.ex. Så det kan vara svårt/fel att utvisa dem även om de inte hade rätt att fly.

Det är korrekt. Men i Sverige har det väl i vissa fall t.o.m. beviljats asyl för män som velat slippa göra militärtjänst i fredstid i länder i mellanöstern, dvs. motsvarande "lumpen". I Sverige får man fängelse om man sjappar från den. Tänk om man själv hade flytt och fått asyl för att slippa ett år på ett jägarförband på kallare breddgrader... Men det är klart, med snuttifieringen i dagens samhälle hade det kanske funkat. Dock inte för över 20 år sedan.

Det stämmer förutom användningen av ordet snuttifiering.
Det betyder att information kortas ned så att den större bilden förloras.

Det är lite det jag vill säga också. Saker sätts inte in i ett större sammanhang. I dagens läge kan det verka helt omänskligt att någon t.ex. ska vara tvungen att viga två eller tre år av sitt liv åt att göra militärtjänst, trots att det ser ut eller i vart fall i närtid har sett ut så även i länder i Europa. De flesta människor i dag kan inte se framför sig ett år på en förläggning i den norrländska skogen heller, trots att svenska män fram till för inte så länge sedan var skyldiga att göra det.

Så länge det inte rör sig om kroppslig bestraffning av något slag, som kan anses strida mot vedertagna mänskliga rättigheter, så bör ett straff för att man flytt militärtjänst inte utgöra asylskäl. Det måste som utgångspunkt vara upp till varje enskild suverän stat vilket straff man dömer ut för folk som begår ett brott där, inklusive vad man ger folk som vägrar göra sin militärtjänstgöring.

Sverige har förhållandevis mycket tuffa straff för narkotikabrott (framför allt innan HD:s nya praxis). Många länder är mer liberala i det avseendet men det vore högst bestickande om personer som har ett långt fängelsestraff att vänta i Sverige beviljades asyl i ett annat land av det skälet.

Men det är utan tvekan så att asylskäl har blivit ett mer och mer diffust begrepp. Självklart är det inte enkelt att dra en klar gräns men att slippa undan något bara för att det avviker från det synsätt vi för närvarande har i Sverige kan ju aldrig vara det.

Att t.ex. bli skjuten för förräderi skulle vara ett sådant straff. Det gäller förvisso bara Syrier som lämnat sina förband, och jag tror inte att de verkställs.

Det skulle väl inte spela någon roll? Det är väl det landets problem.

Särskilt inte om vi i samma situation skulle ha det synsättet. Sverige lät t.ex. inte finska män fly kriget mot sovjet, men vi tog emot barn från krigsdrabbade områden. Om det blev krig i Sverige och vuxna människor flydde landet utan godtagbara skäl (vilket t.ex. kan vara att man är en motståndsmans partner med ansvar för barn och ockupationsmakten är ute efter en) så tycker jag inte att de borde få återvända (men det är svårt eftersom man inte fåt göra folk statslösa) ens på besök.

FN är passé och jag är blasé.

Och vad man förstår så är det svårt att bekämpa mot IS och Talibanerna men även om det finns FN soldater och militärer som försöker stoppa dessa nu är vi inne på 2018 då kommer man att fundera kommer det att fortsätta ännu längre???Och i så fall när kommer de att inse att det måste sluta för barn,ungdomar, kvinnor, män och oskyldiga kommer att fortsätta att dö pga av dessa idiotiska och farliga människor.

Jag ställer mig frågan, varför Sverige inte genom en "amnesti" skall ge uppehållstillstånd till ALLA asylsökande som fått avslag.

De skäl damerna åberopar för afghanernas tillstånd är ju tillämpliga på ALLA asylsökande. Vad är det som är så speciellt med afghanerna?

Den frågan har jag också ställt mig väldigt länge. Det är enligt min uppfattning snarare en bristande syn på humanitet att vilja bevilja just en utvald grupp något som i praktiken är asyl utan asylskäl, när det finns så många andra som behöver vår hjälp bättre. Men när man säger det är man rasist, "afghanofob" eller rentav nazist.

Kan det bero på att de här damerna och deras anhängare ställer sina krav på "afghanamnesti" av rena känsloskäl?

@Sune.
Din fråga har sannolikt ett stort antal svar men de skäl "damerna åberopar för afghanernas tillstånd" är oavsett vi vill det eller inte - inte tillämpliga.

I lagar stiftat får naturligtvis aldrig undanröjas av känslor och anmärkningsvärt är att artikelförfattarna ignorerar i Sverige Lagar stiftat innefattande att i svensk asylpraxis ingår att den sökande ska kunna styrka sin identitet och minsta krav är att de gör sin identitet ”sannolik”.
Undantag avser barn till utländska personer med uppehållstillstånd genom att det biologiska släktskapet fastställs med föräldrarna i Sverige”.

Den inte godkända och nu stoppade formulering in i paragraf 16 f tredje stycket: Uppehållstillstånd får beviljas även om utlänningens identitet är oklar och han eller hon inte kan göra sin uppgivna identitet sannolik.
http://www.forvaltningsrattenimalmo.domstol.se/upload/Presstj%C3%A4nsten...

I ett antal ärenden har vi på Gode Män förfrågan varit behjälplig med inlagor till domstolar och det går inte att undvika att känna sympati med de hitkommande barnen oavsett deras ålder tillika mött ett antal som berättar att de vid ankomst till Sverige har av andra asylsökande uppmanats att uppge fel namn, fel ålder och fel nationalitet och man förstår således att de inte har flyktingskäl, men uppenbart är att unga militanta aktivister ignorerar de facto och per automatik motsätter de sig avvisningar för som synes, motsättandes skull.

För mindre än två veckor sedan mötte två jurister i vårt team två unga pojkar i Tyskland som vädjade om att de skulle ta med dem till Danmark vilket de förklarade att lagen förbjuder dem att göra, men de tog med pojkarna till en restaurang så de fick mat och innan de lämnade dem fick de lite pengar till kläder och uppehälle, men trotts känner de sig illa till mods.
Så känner vi alla när vi ser dessa barn oavsett ålder i Sverige och i andra stater och i vissa flyktingläger tillika är min privata åsikt att de "hjälpare" som medvetet undanhåller och eller uppmanar asylsökande att falskt uppge ålder och nationalitet är offer för egen dumhet som i slutändan kan bli ett trauma för de "hjälpta" som tvingas leva i konstant oro för att avslöjas.
Med all repekt för artikelförfattarnas känslomässiga engagemang avseende av iranska av dem kallade afghanska flyktingar är fråga vad av dem påtalande om kvinnofientliga Afghanistan i rapporter från FN organ och internationella hjälporganisationer har att göra med deras upprop att låta alla iranier få permanenta uppehållstillstånd under orätt nationalitet afghaner?

Ett gott råd och logisk lösning av rådande fastlåst läge är att alla i oavsett nätverk ska besinna sig och sträva efter att tillfälliga uppehållstillstånd ges till dem som inte i dagsläget kan åka hem till Iran eller Afghanistan.
Mvh / Thérèse Angélique med ProBono Team.

Vi är inte så långt ifrån att gå i samma öde som de krigsdrabbade tänkte på bla Ryssland som håller på att rusta upp sig med övningar...det är något på gång i denna värld...Maktgalenskaper..Vi ser via medier och annat...

Ryssland, och innan dess sovjet, har genomfört en stor militärövning varje år. Övningarna går efter ett rullande schema på fyra år, väst, syd, öst, norr och har alltid samma namn (väderstrecken).
Att media börjat tjafsa om det handlar om att bygga upp rysskräcken.

Men det är nog så, all propaganda om Ryssland och den unisona upprustningen i EU handlar nog om att man ser ett behov av ett krig mot Ryssland i framtiden.

Ja, kamrat, ända sedan 1917 har de kapitalistiska makterna bedrivit krig mot socialismen. Nu är det det arma Rysslands tur, som arvinge till Sovjet.

Tur att man försvarar sig genom att förgifta folkfiender och andra. Kamrat Jagodas ande lever lyckligtvis kvar!

Ryssland har styrts av ett nationalistiskt högerparti i 18 år och haft högerstyre i ytterligare nio år innan dess.
Hur skulle det vara krig mot socialismen att försöka starta krig mot Ryssland?

Som jag och kamrat Åsa Linderborg brukar framhålla: kapitalisterna önskar krig mot Ryssland bara för att det är arvtagare till Sovjet, och därmed i sig behjärtansvärt.

Kapitalister bedriver aldrig krig av ideologiska skäl, bara av ekonomiska skäl. I Syrien har de t.ex. gått från att stödja wahhabister till att stödja kommunister.

Märkligt nog stämmer detta inte alltid, kamrat.

Till exempel Vietnamkriget, Falklandskriget och andra Gulfkriget blev mycket olönsamma för kapitalisterna.

Krig är mer lönsamma om man vinner dem. Men utgången i krig eller andra affärer motsvarar inte alltid anledningen till att man startar dem.
Vietnamkriget har ju fått en lycklig utgång nu när jänkarna är allierade med kommunistregimen som ser Kina som sin största fiende.
Falklandskriget var politiskt motiverat och en småsak.
Andra gulfkriget (1991) var en mycket bra affär. Man hade ju precis förlorat sovjet och behövde nya spöken.

Undrar om vi kan lösa detta krig tänkte ju mer makt och vapen som används ju mer kommer det att hända...som det ser ut just nu så har vi nu problem om vem som ska sitta som stadsminister och det pratas om nyval men har vi löst problemet med flyktingpolitiken???Detta som händer i Afghanistan hur säkert är det där egentligen???Vad vet vi vad som försiggår bakom stängda dörrar????Vi vet bara det som sägs via medier men sedan efter det vad händer egentligen där???

Vi var ett land själva en gång under 1800 talet som imigrerade till USA pga fattigdom osv och nu hjälper vi andra som har det svårt ända sedan presidenten i Afghanistan så att återkalla alla unga afghaner till Afghanistan så har man funderat vi hjälpte dem dessa barn och ungdomar och nu tvingas en efter en att åka tillbaka där döden väntar på dem visa har fått asylsökande godkänd visa inte är det rättvist att det ska behöva gå till på det viset???Är det så...

Det är svårt att förstå vad du vill ha sagt på grund av meningsbyggnad och ordval men jag ska försöka mig på en tolkning. Sverige var ett ordentligt fattigt land på 1800-talet. Jag vill minnas att bortemot en miljon, kanske fler, svenskar emigrerade till Amerikas förenta stater. Av amerikanska myndigheter fick de en jordplätt att odla med utsikt att bli ägare till den efter ett antal år. Mer än så var det inte. De kunde inte heller räkna med stöd av staten då USA inte hade några välfärdssystem före 1914. De kunde högst eventuellt kunna förlitas sig på grannar och landsmän om olyckan var framme.

Sedan dess har det svenska folket rest sig ur fattigdom genom hårt och enträget arbete. Detta kulminerade, som jag ser det, i slutet på 1960-talet då vi rent av låg i topp. De oräkneliga fyrtiotalsrna gjorde uppror mot detta och när de väl kom in i politiker övergavs framgångskonceptet steg för steg och i dag är väl skatteuttaget det enda där vi ligger i absolut topp. Kravlösheten har också medfört att människor får del av välfärdssystem utan att ha varit med om att bygga upp dem och i många fall saknar möjlighet till att bidra. Det är så långt ifrån 1800-talets USA som du kan komma.

Du tycker alltså att Sverige bör införa samma migrationspolitik som då rådde i USA?
Det vill säga att man inte släpper in andra än fullt arbetsföra vita europeer, med absolut krav på att kunna försörja sig själv.

Svenskar som kom till USA fick för övrigt ingen "hjälp". Inget boende, ingen utbildning, inga bidrag, ingen sjukvård, ingenting alls som någon annan betalade... på sin höjd en markplätt i ödemarken att själv odla upp genom hårt arbete.

Väldigt dåligt exempel med andra ord, av flera anledningar.

Efter det stora inflödet runt sekelskiftet så rådde det dessutom i princip ett totalstopp fram till 1965. Det var tack vare detta som de nyanlända kunde integrera sig - och då talar vi ändå kulturer som låg mycket närmare den inhemska än vad dagens migrantflöde till stora delar består av.

Jag tror för övrigt inte att någon - eller åtminstone väldigt få - har något emot att personer som är villiga och kapabla till att arbeta hårt, anpassa sig, och klara sig helt på egen hand på det sätt som nybyggarna i USA gjorde kommer till Sverige. Men då får man även ha i åtanke att det idag inte precis finns något överflöd på arbeten där det räcker med en vilja till hårt kroppsarbete - det krävs utbildning och erfarenhet för att man ska vara intressant på arbetsmarknaden.

Vi har fan ursäkta mitt dåliga ordval löst detta problem...Vi tror men det har inte blivit bättre överhuvudtaget...

Nej jag röstar för Fred i världen

För nyansens skull vore det bra om Karin Fridell Anter och Ingrid Eckerman i "Nätverket Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" någon gång gör en konsekvensanalys.

- Karin Fridell Anter och Ingrid Eckerman, varför reflekterar ni inte över de negativa effekterna på det svenska samhället, som ert ohemula asylvurmande för dessa ca 9000 muslimska män, från mestadels analfabetiska, Occidentenfientliga, patriarkala kusingiftermålskulturer orsakar?

Risken är att om dessa ca 9000 muslimer får uppehållstillstånd i Sverige, så kan de bli en breddad rekryteringsbas för jihadister, som vill förgöra det västerländska samhället med alla medel. Detta blir särskilt uppenbart vid en misslyckad integration och vid ”rätt” omvärldsfaktorer.

Eftersom dessa 9000 muslimska män ska studera i gymnasiet så kommer deras av allt att döma genomsnitligt mycket låga kunskapsnivå, förstöra, eller i bästa fall försämra, undervisningen för våra svenska gymnasister.

Med det relativt höga manliga överskottet i åldern 18 -30 år som gymnasieamnestin ger upphov till, så kommer med stor sannolikhet de sexuella trakasserierna mot flickor och kvinnor öka.

Eftersom dessa 9000 muslimska män generellt sett har dålig tandstatus så kommer den svenska folktandvårdens resurser tas från svenskar till att förbättra dessa muslimska mäns tandhälsa.

Det svenska biståndsarbetet i såväl konflikthärdar som UNHCR:s flyktingläger, blir lidande av gymnasieamnestin, eftersom gymnasieamnestin finansieras ur biståndsbudgeten.

Vad man tyvärr aldrig talar om är detta - sändandet av pengar till hemlandet-
import av varor - allt detta försämrar vår bytes/handelsbalans/utlandsvaluta.

Väldigt många av dessa som inte lyckas särskilt bra ekonomiskt skickar ändå
pengar vilket innebär att de INTE Har Råd Att Bjuda Flott För Hoppet Om
Doppet - vilket leder till sextrack o våldtäkter - SOM ÄR GRAATIIIS för
gärningsmännen men plågsamt för offren.

Det har ju visat sig att just afganer har begått Staken-I-Baken-Våldtäkter på
samkönade.

Eftersom det mest är ensamma av manligt kön som kommer så förstör
detta balansen mellan könen o ökar konkurrensen vilket innebär att infödingsmän
o -killar måzzte bjuda flottare vilket strider mot våra jämställdhetsideal o -värderingar.

Det går att sammanfatta detta manliga azylkör i en mening:

Dom kommer med Tomma PenningPungar o SprängFyllda SpermaPungar

Märkligt att detta INTE debatteras o Z-Mannen emotser de kvinnliga f f a äldre
Azylvurmarkvinnornas kommentar till detta.

”En huvudlös migrationspolitik och myndigheter som inte gjorde sitt jobb ledde till att min dotter mördades och att mitt eget liv för alltid är förstört.” - Ebbas pappa

Ja, visst är det så.
Lite brutalt kanske, men jag undrar vilket parti han röstade på 2010 och 2014.......

https://www.expressen.se/debatt/de-bar-ansvaret-for-att-min-dotter-ebba-...

Vad var felet med migrationspolitiken?
Att förövaren inte fick stanna i Sverige och därför gick in i depression, eller vad?

Man kan inte skylla varje enskild galnings verk på staten, självklart inte. Men jag tycker själv att fallet Akilov är ett exempel på en havererad migrationspolitik. Hans utsikter att få asyl är små från början, han kommer från ett land där väldigt få får asyl i Sverige. Processen borde därmed kunna snabbas upp ordentligt. När han sedan fått avslag och ett utvisningsbeslut och beslutet vunnit laga kraft samt inte lämnar frivilligt görs det inget åt det, trots att det inte synes vara så att han gått under jorden heller.

Han bodde ju i tält i ett taikonläger och ingen som kände honom visste var han var.
Det är ju svårt att gå under jorden mycket mer än det.

Var det inte så att han bodde i en lägenhet i Vårby? Sedan var han väl inte skriven någonstans, men i praktiken görs väldigt lite för att verkställa utvisningsbeslut som fattats i migrationsärenden. Prövningen blir på ett sätt en chimär. Dessutom borde det gå att hantera personer som uppenbarligen saknar asylskäl snabbare.

Som jag förstod det så bodde han i en lägenhet med andra immigranter tills han flyttade till tältet. Då försvann han även för alla som kände honom.
Verkställighet av utvisningar är ju inte riktigt en del av migrationspolitiken. Det är ju en polisiär uppgift.
Hursomhelst är det ju extremt kostsamt att spåra upp folk som håller sig helt under samhällsradarn. Förr fanns ju ett system där de som medverkade till sin egen utvisning fick bostad och bidrag under väntetiden, men det satte ju SD stopp för genom att ljuga om hur det fungerade och piska upp opinion mot det. Så efter det är det ju ännu färre som utvisas.

Svaret är ADOPTION

En snabb lösning för t.ex kvinnor som vill ta hand om och hjälpa yngre ensamkommande män.

Socialstyrelsens regler berör inte adoption av vuxna"... Detta handhas istället av tingsrätt.

Själva lagregeln för adoption finns i föräldrabalken 4:1.
I föräldrabalken 4:5a framgår att den som är över 18 år inte behöver tillfråga sin biologiska fader om tillåtelse.
Den viktigaste bestämmelsen framgår sedan i föräldrabalken 4:6. Där framgår att man ska vända sig till Tingsrätt eftersom det är "rätten som skall pröva om det är lämpligt att adoption äger rum". Sen framgår lite vad rätten ska ta hänsyn till...

I praktiken är en sån adoption inte är speciellt konstig och inte direkt kräver någon specifik utredning då det enbart är vuxna personer inblandade. I praktiken sker det först en formell utredning och sedan en lämplighetsutredning.
Den formella utredningen handlar om huruvida man är i rätt tingsrätt.

men det finns ju ANDRA Afganistan.

Ett större finns i Iran - ett mindre finns i Ankdammen -
o sen finns det väl ett i tyskland - turkiet - grekland o italien m fl

Det finns ju ZiggeROM områden i turkiet rumänien bulgarien ungren
o ankdammen

Sverige har fått totalt storhetsvansinne om vi inbillar oss att vi kan lösa alla svåra problem. "Flyktingar" från Afganistan har "dissat" många säkra länder innan de kom hit. Sverige kan inte ta emot fler flyktingar nu! Hedersförtryck mm kommer de drabbas av i våra förorter också!

Ja, men tyvärr så är ju 82% av väljarna av en annan åsikt.

Nej, bara 34% av väljarna för både M och S har ju kopierat SD's migrationspolitik nu.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.