Skip to content

"Hot mot demokratin när vedertagen kunskap och fakta ifrågasätts" - ministern tillsätter utredning

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP). Foto: Adam Ihse/TT

Det finns en växande grupp människor som hamnar i "filterbubblor" på sociala medier. Det konstaterar demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) som anser att "detta blir särskilt proble-matiskt i sammanhang där vedertagna uppfat-tningar som bygger på kunskap och fakta ifrågasätts". Regeringen har därför utsett en särskild utredare som ska gå till botten med frågan.

 

- Digitaliseringen, ett förändrat medielandskap och nya medievanor har lett till ett ökat behov av att vi alla har tillräckliga kunskaper för att kritiskt granska information och nyheter vi tar del av, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP).

- Desinformation, propaganda och näthat sprider sig snabbt i vårt samhälle. Det hotar vår demokrati och vi behöver alla stå emot det och stå upp mot det.

Öka motståndskraften
Det är utredaren Carl Heath som har fått regeringens uppdrag att gå till botten med de demokratifrågor som handlar om framförallt internets påverkan på personer och samhälle – ”en nationell satsning på medie- och informationskunnighet”.

Syftet med insatsen är enligt regeringen att ”öka människors motståndskraft mot desinformation, propaganda och näthat”.

Regeringen skriver i sina direktiv:

”I dag kan alla ta en mer aktiv roll i digitala miljöer genom att t.ex. uttrycka, producera, sprida, ta del av och kommentera olika åsikter, idéer, bilder och information.”

Undviker etablerade medier
Regeringen pekar på att det å ena sidan har blivit enklare för dem som är intresserade av politik och samhälle att ta del av nyheter och debatt via nätet men att det å andra sidan finns en ”växande grupp som helt undviker nyheter” och istället bara följer de sociala medierna.

Regeringen skriver:

”Flöden i sociala medier är individuellt anpassade, styrda av algoritmer som baseras på bl.a. tidigare sökningar och uttryckta preferenser hos den enskilda användaren. Detta blir särskilt problematiskt i sammanhang där vedertagna uppfattningar som bygger på kunskap och fakta ifrågasätts, s.k. faktaresistens.”

”Det finns en risk att anpassade flöden, skräddarsydda nyheter och medhåll från likasinnade tenderar att ensidigt bekräfta de egna åsikterna och att dessa s.k. filterbubblor har negativ inverkan på demokratin.”

Tre punkter
Utredningen ska enligt regeringens direktiv samarbeta med andra aktörer inom branschen och:

  • sammanställa och sprida kunskap om digitala miljöers betydelse för kvinnor och mäns, flickor och pojkars delaktighet och deltagande i demokratin med fokus på desinformation, propaganda och näthat, samt identifiera kunskapsluckor på området, 
  • sammanställa och sprida goda exempel på metoder som förebygger och motverkar förekomsten och effekterna av desinformation, propaganda och näthat, 
  • analysera behovet av fortsatta insatser och vid behov lämna förslag på hur utredarens insatser och analyser kan tas vidare inom den befintliga myndighetsstrukturen.

Uppdraget ska redovisas till regeringen senast den 1 oktober 2020.

 

  • Stefan Wahlberg

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt

42 comments

Det här skrämmer mig riktigt rejält. Vi har bara senaste tiden sett hur: 1. Jan Sjunnesson i maj kallades till polisförhör för att han delat ett par satirbilder på facebook. Min gissning är att han hade blivit åtalad om det inte var för att hela saken väckte sådan uppmärksamhet. 2. SDs film om socialdemokratin togs bort från YouTube för några veckor sedan (men det väckte sådan uppmärksamhet att man tvingades släppa den igen). 3. Jens Ganmans och Magnus Carlssons halvtimmeslånga tecknade satirvideo plockades i förrgår bort av YouTube redan efter ett par timmar 4. Samhällsnytts reportage gjort av Kent Ekeroth gick samma öde till mötes igår 5. Alternativ för Sverige har fått samtliga sina torgmöten blockerade på YouTube.
I april träffade Morgan Johansson och Peter Eriksson Google (som äger YouTube) och Twitter. Den pågående censuren där YouTube blockerar och tar bort kritiska röster är förmodligen ett direkt resultat av detta möte och påtryckningar från svenska regeringen.
Traditionella medier stänger allt mer ute sig själva med hjälp av betalväggar. Om någon tror att jag tänker teckna prenumerationer på SvD, DN, Aftonbladet och en hel rad andra tidningar för att kunna få en varierad och balanserad bild så missbedömer de både min ekonomi och mitt intresse.
Faktum är att jag under åren sedan jag kom tillbaka till sverige (2008) efter över 20 år utomlands har tagit del av både traditionella och alternativa medier. En jämförelse dem emellan är inte smickrande för traditionella medier. Genom alternativa medier påvisas gång på gång hur man vinklar och rent ut sagt många gånger ljuger i traditionella medier (SVT och SR ej att förglömma).
När Alice Bah Kuhnke talar om desinformation, propaganda och näthat är jag rädd för att det rätt och slätt handlar om att förbjuda alternativa världsuppfattningar och tysta kritik.
"Förbjuda alternativa världsuppfattningar" må låta konspiratoriskt och överdrivet, men det har förekommit förslag på lagstiftande åtgärder ute i världen och i Europa för att göra saker som förbjuda eller bekämpa "klimatförnekelse" och anti-feminism.
Och vi har ju sett hur det går när DN, SVT och SvD faktagranskar.
Det är också väldigt talat att alla restriktioner och fördömanden bara drabbar ena sidan. Jag har sett hur vänner som är kritiska till den förda politiken blir avstängda från Facebook och YouTube för de mest banala saker, medan däremot deras motståndare fritt uttrycker sig hatfullt och hänvisar till nackskott och liknande saker. Jag har sett vänner förlora sitt arbete på grund av sina åsikter. Men de traditionella och statsstyrda medierna utmålar dem som högerextrema och talar om hur man skall komma till rätta till näthatet, när det i många fall enbart handlar om (befogad) kritik, samtidigt som de helt ignorerar verkliga hot och hat från den "goda" sidan.
När Bah Kuhnke ska värna yttrandefrihet och demokrati är jag rädd för att det handlar om yttrandefrihet och demokrati av klassisk sovjetrysk modell.

Alldeles utmärkt sammanfattat.
Det är nervöst i de leden som varit vana att ha tolkningsföreträde i alla frågor och i de fall man inte ljugit rakt upp och ner (vilket blivit svårare iom alt media) så ligger lögnen numera i urvalet av nyheter.

@Dolf 16:54

Angående punkt 3:
http://thetaz.se/SADBR/

Satir ska få finnas i en demokrati. Om man inte tycker det så kan man inte kalla sig demokratianhängare, och absolut inte demokratiminister.

Jo, jag vet. Jag lade själv upp den på BitChute i förrgår (och har över 43 tusen views på den där) och ikväll på real.video (hade tänkt göra det i förrgår också, men fick strul med att få igång kanalen där). Har också lagt upp Kent Ekeroths reportage som blev borttaget på BitChute.

CITAT:"Och vi har ju sett hur det går när DN, SVT och SvD faktagranskar"

Ofta alldeles utmärkta granskningar till skillnad från fejkmedier som tidigare avpixlat och dess efterföljares trollsvans då de tillverkar sina egna sanningar som ofta inte håller för en strikt vetenskaplig granskning utan är dolda propagandamaskiner som silar information på sitt sätt. Gäller det nackskott och förföljelse leder trollen stort tro mig ...det är bara att leta lite mer noga....

Börjar man ställa svåra frågor om källor till trollen hänvisar de ofta till sin egna källor... Nej trollmedia har vi nog av för länge sedan och bra journalistik kostar så gratisluncher finns egentligen inte om man vill ha kvalité på det som presenteras...

Kan du utveckla vad du menar med ”fejkmedier som tidigare avpixlat”.
Med fejkmedier, menar du då medier som skriver sanningen?
Som, till skillnad från DN, Aftonbladet, Expressen, Metro, berättar vilka det är som våldtar, rånar och mördar.

Avpixlat och dess eftersörjare är inte sanningsenliga och riggar statistik. Dessutom undanhåller de viktiga bitar då saker ska tolkas som t.ex klumpar man ihop alla invandrare alla muslimer osv Gäller det sanningsenlig statistik kanske man ska fundera på hur saker beskrivs och var datan kommer ifrån. Dessa fejkmedier är propagandamaskiner i Goebbels anda. Som till skillnad från fejkmedier inte lånar bilder från indien eller andra brottshändelser. hur var det nu med skotten mot SD nyligen? Jämför gärna bilderna...

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-visade-bild-fran-dagens-sverige-va...

Det där med bilden är ett jäkla trams. Det handlar alltså om att man använder en genre-bild eller arkivbil för att illustrera något, inte att bilden påstås skildra en specifik händelse. Det var ett liknande trams när moderaterna hade använt en arkivsnutt från Kanada i en film. Detta görs ständigt i traditionella medier och inte på något som helst sätt något ovanligt (jag har också många gånger gjort det när jag skriver blogginlägg). I samband med "skandalen" med filmsnutten från Kanada som moderaterna använde kollade jag själv upp en bild på en brinnande bil som använts ett flertal gånger av traditionella medier i samband med olika nyheter om bilbränder. Alltså, samma bild har använts vid nyheter om helt olika bränder på helt olika platser. Ibland har det varit angivet att det är en arkivbild, men långt ifrån alltid. Och i det fallet att det inte varit angivet kan man börja tala om fejkade nyhetsförmedling eftersom man rapporterar om en specifik händelse, och det då framstår som att bilden är kopplad till just den händelsen. I det här fallet var många av de medierna som tramsade om moderaternas användning av arkivmaterial själva minst lika goda kålsupare.
Alternativa medier gör gubevars fel de med, men sällan så grova som de traditionella medierna. Och då ska man betänka att alternativa medier ofta är personer som arbetar ideellt med väldigt begränsade resurser eller vid sidan av annat arbete, medan traditionella medier har hela kadrer av heltidsanställda som skall vara professionella i sitt skrå men uppvisar en skrämmande låg standard.

Jaha, så du menar när DN faktagranskar och kommer fram till att Hanif Balis påstående om invandringsnivåer var falskt för att han använde ordet "abnormt" eller när SVT hävdar att det var en falsk nyhet att en man med tre fruar fick lägenheter i Nacka, för han "fick" dem inte, utan har bara fått hyreskontrakt.
Traditionella mediers faktakontroller handlar skrämmande ofta om ordmärkeri på en i det närmaste infantil nivå. Alternativa medier länkar ofta till sina källor (ofta traditionella medier) i sina analyser, och jag har för vana att kolla uppgifter som jag ifrågasätter eller tycker verkar underliga. Och det betyder inte att jag kollar mot bloggar, utan att jag kollar mot officiell statistic som SCB eller vad som uppgetts i traditionella medier och själv kollar videoupptagningar när sådana fanns (vilket allt som oftast drar ner byxorna på SVT när det handlar om Trump, eftersom det klart och tydligt framgår när man kollar inspelningar att man illvilligt fultolkar precis allt han säger för att framställa honom i sämsta möjliga dager).
Gång på gång på gång visar sig alternativa medier (som Nyheter Idag och Ledarsidorna.se) hålla högre kvalitet än traditionella medier. Och många kunniga bloggare avslöjar ofta hur traditionella medier är helt ute och cyklar. Jag har själv kommit med en del bidrag på den fronten.

OK så du anser att trollmedia är trovärdig och skriver själv i densamma. Brukar väl kallas jäv.. Hanif Bali den värsta sortens populist som inte drar sig för att dra vilken vals som helst gillar du.. Tragiskt.. Är man lite uppmärksam kan man se att i samtiden används en bild med skotthål i två olika reportage gällande skottlossning. Ingen källa angiven, seriöst? Knappast. Hur var det nu med de där lgh. Ja hade du varit påläst vilket du inte är så hade du kanske gluttat på lite andra källor än rassepressens...Jag länkar en artikel som ger en annan bild. Du kollar uppenbarligen inte tillräckligt väl utan befinner dig i en filterbubbla och är synnerligen lättledd precis som allt för många andra människor idag. jag rekommenderar verkligen boken Alternativa fakta av Åsa Wikfors om du orkar läsa hela boken. Den lär skaka om hela din världsbild.. Du nästa gång du börjar skriva ngt för rassepressen kolla källan först men det är klart då faller ju reportaget som en sten...

Nedan länk till lgh
samt åsa wikfors bok

http://fritanke.se/bocker/alternativa-fakta/

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/mannen-med-de-tre-fruarna-fi...

Du har uppenbarligen bristande läsförståelse, dessutom är du rent oförskämd. Jag har bättre saker att göra än diskutera med vänsterdrägg som behöver reklamera sin uppfostran.
Konversation avslutad.

Jag tar inte ställning för några särskilda medier men man ska ha klart för sig att traditionella media, även DN som du nämner, ofta har dålig koll på fakta, medvetet eller omedvetet. Som domare sitter jag då och då s.a.s. på första parkett när det skrivs om mål och jag kan lova att felaktiga uppgifter, utelämnande av viktiga fakta etc. förekommer, även i DN. Därtill har vi väl alla sett flera exempel på att sådant som ligger rätt i åsiktskorridoren gärna publiceras utan faktagranskning eller något som helst sunt förnuft inblandat. Sandvikenrapporten är ett tydligt exempel jag kommer att tänka på, historien om pojken som misslyckats i innebandy och skulle lämnats ensam 10 mil hemifrån av sin pappa och städerskan som kapade ett tåg på Saltsjöbanan är andra exempel. Allt är inte så svart eller vitt och jag tror vi alla skulle gynnas av en debatt i dessa frågor som kunde vara mer nyanserad. Artikeln handlar om en minister som faktiskt synes vilja och tror att man kan lagstifta om vad som är korrekta fakta. Makthavare har velat göra så i alla tider, en gång i tiden var det förbjudet att hävda att jorden inte var platt eller att den inte var universums mittpunkt. Hela vår utveckling bygger enligt min uppfattning på att vi får ifrågasätta etablerade sanningar.

Man behöver inte ens sitta på första parkett. Det räcker med att man läst ett par domar i några uppseendeväckande fall eller har fått ta del av initierade källor på andra vägar för att man skall inse att media ofta är helt uppåt väggarna. Eller, för att ta ett fall med stort medialt genomslag, har läst förhören i Assange-fallet (vilket jag har gjort). Och i de fall där man har personlig erfarenhet ser man ju själv hur genomfalska de ofta är, och det är ett återkommande tema från människor som har egen personlig erfarenhet att media inte bara skildrar saker grovt vinklat utan ofta också kommer med uppenbara påhitt och lögner.

Du påstår att dagens media OFTA har dålig koll på fakta. Vad stödjer du det på? Det vill säga ofta. Alternativ media har väl i så fall i stort sett noll koll på fakta utan ägnar sig mer åt ren propaganda och odlande av filterbubblor i olika former. Att ifrågasätta det som är svårt att ifrågasätta är ingen självklarhet för det är ju så att vissa saker går inte att ifrågasätta. Trump hävdar att solen skiner fast det regnar. Jorden är platt, visst. Frågan är inte om att lagstifta om korrekta fakta utan snarare motverka alla dessa desinformationskällor som inte gör annat än ifrågasätta förhållanden på ett sätt vars enda mål är att ifrågasätta för att ifrågasätta. Detta utan att ge korrekta vidimerbara källor eller koppling till vedertagen vetenskap.

Vidare blir jag eftersom du utger dig för att vara hovrätssassessor lite fundersam på hur du uttrycker dig rent språkligt. Jag är själv bland annat utbildad inom språkvetenskap och har goda kontakter inom området juridik och ser en del underliga semantiska figurer. Om du nu vill uttrycka dig här och ta en viss ställning varför skriver du till exempel inte under med ditt namn? För det är väl inte falsk flagg?

Jag stödjer det på erfarenheter jag gjort dels som bl.a. domare i många år, dels genom det faktum att jag i likhet med dig (förmodligen) har levt ett hyfsat långt liv och åtskilliga gånger tagit del av historier som av etablerade medier presenterats som en sanning för att sedermera falla platt som ett korthus. Ofta har det räckt med lite allmänbildning och sunt förnuft för att i vart fall ifrågasätta dessa historier. Jag gav några väldkända exempel i mitt inlägg nyss.

Vad är en desinformationskälla och vem ska bestämma det? Jag tror ju att det bästa i en demokrati och ett sunt samhälle är att folk är fria att bilda sig uppfattningar från de källor man själv väljer.

Jag tar som sagt inte ställning och säger att någon media är bättre än någon annan, mitt inlägg handlar inte om det. Sedan tycker jag det är synd att du måste avsluta ditt inlägg på det sätt du gör. Vi håller oss till sak i stället för person, tycker jag. Du kanske är Donald Trump, vad fasen vet jag, men det intresserar mig inte. Det vi nu diskuterar är för övrigt inte heller några rent juridiska spörsmål och jag uttrycker en åsikt i frågan som vilken person som helst.

Ha en trevlig dag!

CITAT"Vad är en desinformationskälla och vem ska bestämma det? Jag tror ju att det bästa i en demokrati och ett sunt samhälle är att folk är fria att bilda sig uppfattningar från de källor man själv väljer."
Ok även om dessa källors uppgift är att desinformera...

Citat"åtskilliga gånger tagit del av historier som av etablerade medier presenterats som en sanning för att sedermera falla platt som ett korthus." Åtskilliga gånger ?
Jämför man alternativ media ligger de ju redan ner från början när det gäller trovärdighet..

Du ser mitt namn går lätt att kolla och vad heter du? Ok det vill du inte säga.. Jag tror inte att du är någon domare...Sorry...Du vill bara ge sken av det för att verka mer trovärdig..

Vad spelar det för roll vem du eller jag är? Varför denna fixering vid person i stället för sak? Jag struntar i om du är en vanlig arbetsförmedlare, ett yrke som i sig knappast imponerar på någon. Du verkar vare en intelligent person, även om vi inte delar åsikter. Men vill du inte föra en sansad diskussion så strunta i det. Jag tar inte ställning för alternativa medier, jag har över huvud taget svårt att förstå vad som ska anses vara det ena eller det andra. Internet har öppnat upp för en rad olika informationskällor, vissa bättre, vissa sämre. Min poäng är och förblir att det bästa samhälle är ett där dessa källor får finnas, så länge man inte begår rent brottsliga handlingar.

Hela valkampanjen som pågår nu är väl egentligen en ren desinformationskampanj, om man med det menar att folk med förmåga att påverka andra får stå och säga sådant som de mer eller mindre egentligen inte menar och samtidigt fara med osanning om vad andra står för. Men har vi tillräckligt med information kan vi förhoppningsvis fatta ett välgrundat beslut.

Ha en trevlig kväll!

Man ska vara medveten om att DN FABRICERAT rena lögner för att smutskasta ett visst parti. Lögnen avslöjades - men skribenten är fortsatt avlönad av DN. Det handlade om en brandman från Boden som var ut och flög.
Att DN efter detta på något sätt kan åtnjuta något förtroende över huvud taget är får mig en gåta. Det är och förblir en ren propagandatidskrift i mina ögon - vilket de i och för sig själva erkänner när de slår sig för bröstet och kallar sig "agendasättande". Låt aldrig sanningen stå i vägen för en bra story är ett talande uttryck bland journalister.

https://www.norran.se/asikter/ledare/en-duckande-tidning-fran-stockholm/

"Hot mot demokratin när vedertagen kunskap och fakta ifrågasätts".

Herregud. Hon förstår ju ingenting.
Att fritt och öppet kunna ifrågasätta ”fakta” är ju grunden för en demokrati.
I form av åsikts- och yttrandefrihet.

Det är ju sådana som hon som brände folk som sa att jorden var rund på bål för ett par hundra år sedan.
Då var det ju ”vedertagen kunskap och fakta” att jorden var platt.

Jag tror att historien kommer att döma dessa individer hårt.

Och desinformation. Vad menar hon med det? När vi för ett par år sedan sa att utomeuropeiska män stod för majoriteten av våldtäkter vad det ju desinformation. Idag är det fakta.
När vi för några år sedan pratade om hedersvåld så var detta propaganda. Idag står det i Aftonbladet att 240 000 unga lever under hedersförtryck i Sverige.
O.s.v.
O.s.v.

Skrämmande och tragiskt att vi har en Demokratiminister som inte vet vad demokrati är.

Glöm inte vad som står över ingången till Uppsala Universitets aula:
"Tänka fritt är stort men tänka rätt är större".

Hur ska den dagismoraliserande demokratiministern göra med alla dem som bara läser Aftonbladet. Bör medborgare överhuvudtaget träffas i små grupper IRL eller på nätet och ifrågasätta genusdogmer, klimatförändringar eller rent av miljöpartiets partiprogram?

Här tassar man lätt på minerad mark; gäller att hålla tungan rätt i mun och balansera på ett knivsegg: mellan förhandskontroll/censur och en fri, öppen debatt; ett fritt kunskapssökande i en demokratisk rättsstat. (Möjligheter att beivra t ex förtal, ärekränkning m m finns redan).
Ska bli intressant se vad utredaren kan komma fram till.

"- Desinformation, propaganda och näthat sprider sig snabbt i vårt samhälle."
Bästa reklamen fick en högerextrem gruppering när kvällens statskontrollerade Uppdrag granskning noggrant redogjorde för grupperingens mål och syfte samt lät ledarna oemotsagda framföra sina hatbudskap som närmast kan liknas vid ett nazirike utan hakkors eller Ku klux klan i kostym.
Jag hade faktiskt aldrig hör talas om alt-rightrörelsen men efter SVT;s insats vet jag och svenska folket mer.

NEJ, FILTERBUBBLOR FINNS INTE

SOM—institutet vid GUB visade redan förra året att idén om filterbubblor är falsk och saknar stöd i verkligheten. Se https://fof.se/tidning/2018/1/artikel/forskare-sticker-hal-pa-myten-om-f...

Under inkvisitionen fanns många sanna fakta som medborgarna skulle hålla sig till. Annars blev man bannlyst.
Är vi tillbaks?

'sanna fakta' luktar fake news lång väg. Konar apa på ren svenska.

En partiledare kan naturligtvis framföra synpunkter av det här slaget. En minister däremot ska ligga lågt. Det gäller även en kulturminister. Alice Bah Kuhnke borde ha väntat med att läxa upp oliktänkande tills efter 9/9.

Kanske ser sig fru Bah sig som en ny Evita Peron?

Nu är Alice Bah Kuhnke även demokratiminister, vilket i sig är en del av problemet. Denna skvader
till ministerpost är ett manifest uttryck av den paternalistiska och infantiliserade synen på demokrati som är förhärskande i värdegrundsdemokraturen. Justiteministerposten och civilministerpostens domäner vaktar demokratins fundamentala ramverk; rättsstaten och våldsmonopolet. Bah Kuhnke som tidigare som bekant dessutom hade ansvar för avradikalisering av extremister har genom att bidragfinansiera islamister och politisera kulturpolitiken med önskvärd tydlighet visat att den demokratiuppfattning hon förfäktar är patetiskt förbunden med den partibok hon viftar med - Demokratiministerposten är förfelad i sig självt. Bah Kuhnke far som vanligt fram som en elefant i en porslinsbutik, den messianska självgodheten tål inga nyanser.
Regimens fixering vid fakenews och det patetiska haveriet med faktiskt.se och det faktum att forskare punkterat filterbubblor som fenomen är ointressant för den som i sin upphöjda själv-överskattning själv har visat prov på att ta in fakta med förutsägbar selektivitet.

Att ta bort allt man inte gillar är vänsterliberalernas främsta drivkraft. Så att det blir rätt.
Bifogad filmlänk blir hela tiden borttagen från Youtube och liknande kanaler. Trots det har över 200.000 sett denna lysande satir, på 48 timmar. Titta och bilda er en egen uppfattning.https://duckduckgo.com/?q=så+att+det+blir+rätt&t=opera&ia=videos&iax=videos&iai=rdsN1NVrIiY

Nu är det klarlagt. Det är kriminella medlemmar i Vänsterpartiet som saboterar valaffischer på skilda håll ute i landet.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7032097

Märklig folkgrupp. Som hetsar mot sitt eget parti.

Här visar en oberoende forskare hur massmedia inklusive public service sprider artiklar och falska nyheter som är ett hot mot demokratin och där fakta ifrågasätts. Vår kulturminister ska inte uttala sig om sådant hon inte. Bavare oss från hennes demokrati.

https://samnytt.se/dn-publicerar-fake-news-halften-av-invanarna-i-sigtun...

Var ska vi bygga muren? Vid tullarna? Eller ska vi inkludera förorterna? Hela kommunen blir nog bäst. Men varför inte hela länet. Då stänger vi ute alla 08:0rna. Nej det blir inte bra. Tänkte inte på det.

SVT har fått fan för sin fejkade nyhet om barnboenden. Så arbetar public service.

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/kommunerna-svarar-vi-bygger-in...

SVT borde istället undersöka hur många äldreboenden det byggs i våra kommuner. Och hur många som har lagts ned och hur många som kommer att läggas ned..

Vad anser kulturministern?

Vi har en minister som håller på och hatar och hotar demokratier. Det är inte bra. Hon kunde väl väntat tills efter 9/9.

Citerar Leif GW Persson: "Jag tror att man ska vara försiktig med att göra gamla barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn".

I den mån filterbubblor existerar så verkar det främst vara inom regeringspartierna.
Det är knappt någon del av deras världsbild som håller när man granskar bakomliggande vetenskap eller andra fakta.
Särskilt graverande är det när man har ministrar som sprider denna faktaförnekelse eller rent av ljuger i internationella media. Varken Kuhnkes parti eller de övriga har något speciellt bra track record när det gäller att hålla sig till fakta.

Citat:"Det är knappt någon del av deras världsbild som håller när man granskar bakomliggande vetenskap eller andra fakta."

Nu påstår du något helt utan grund. Kanske dags att ta fram väl genomlysta källor som stödjer det du påstår. Vet du ens vad en filterbubbla är?

Om nu du är så tvärsäker på att han har fel - varför vederlägger du inte hans argument - jag menar hur svårt kan det vara....? Att bara skrika "källa på det" är att fördumma debatten.

Inte jag som ska vederlägga eller ens styrka andras påståenden det ska de själva göra. Gapar man rätt ut i luften och påstår saker så kan det ju vara bra att innan man glappar ser till att bevisa sina påståenden. och ha källor Är det att fördumma debatten,,? Ett mycket underligt påstående..

Etnisk utrensningar fortgår samerna tar avstånd från svenska klansamhället! Alice Bah Kuhnke plakatpolitik lägger plåster blödande demokrati. (mp) välförtjänt uselt valresultat utraderad lokalt antal ställen landet men glädjande Riksdagens första somaliska (mp) ledamot Leila Ali Elmi tar sin plats. Lika glädjande ta del journalisten Alexandra Pascalidou nya bok "mammorna" om utanförskapets förorter och hur Al Jazeera slår upp saken stort. Årets riksdagsval parlamentarisk kris och (sd) genomslag riktig skadeglädje välförtjänt majoritet politiker är idioter. Låt oss tala sanning Sverige är en rasistisk nation som koloniserade samiska marker med syfte beslagta naturtillgångar som blev viktig del dagens välstånd få vill höra sanningen om Sverige men är den sanning som stora delar av EU, Canada, USA känner till idag. Samerna har alla goda skäl sätta hopp allians regering klarar lyckas lösa historiens svåraste inrikespolitiska konflikt om nu inte arbetarrörelsen och Röda Armen i Norrland eldar på konflikt av politiska skäl. Etnisk utrensning makt korrumperar alla lika usla kålsupare vem bryr sig om första somaliern Sveriges Riksdag eller Alexandra Pascalidou när samerna historiens största hjältar!

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.