Skip to content

Efter 23 år med Europakonventionen - nu klubbar Sverige lag om skadestånd för stat och kommun

Foto: Janerik Henriksson/TT

Från och med april finns det en särskild lag som tvingar staten och kommuner att betala skade-stånd till personer som får sina rättigeter enligt Europakonventionen kränkta. Lagen är nu klubbad i riksdagen.

 

Ändringen genomförs genom att en ny bestämmelse förs in i skadeståndslagen. Paragrafen tar särskilt sikte på kränkningar mot Europakonventionen för mänskliga rättigheter - som i sig har varit svensk lag sedan år 1995.

Enligt lagen ska skadestånd betalas om det bedöms vara "nödvändigt för att gottgöra överträdelsen".

Riksdagen sade samtidigt ja till regeringens förslag om att ändra lagen om ersättning vid frihetsberövanden. Lagändringen innebär att rätten till ersättning i vissa fall utvidgas till den som har drabbats av skada vid vissa frihetsberövanden eller andra tvångsåtgärder. 

  • Tom Perski

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt

7 comments

Hvem skal fortræde alle de folk som er fra røve deres liv og deres glæde .. Hvor Sverige velfærdordningen har set væk fra deres regler og man bare har brud ind i boliger ude Dommerkendelse og tage for sig af leve væsner og deres personlige ejendoms ting

På falsk grund .. man har misbrugt alle indstanser så som politiet og deres velfærds personale og Domstolens medvirken personale også for at nægte kendskab til brud mod den menneskelige rettighed ..

Som kan have en påvirkningen for alle ude om EU at rejse ind i landet med deres husdyr og ejendoms ting .. Hvis man kan bryde en vær lov i lovgivningen for at tvinge sig på ejendoms rette og trygheden i egen hjem

Hele denne sektor af myndighede driver en helt anden form for retspolitisk der ikke er set i nogen anden eu land og dette er strid med EU §8 stk 1

landet udviser en sådan foragt for folk med husdyr at det helt enkel ikke gå at leve i landet ude at folk skal forvendet at de kan blive mishandle og plyndret for deres husdyr med total nægtelse af Eu s principper og retsløshed .

Jeg under hvorfor man snakke om en mase love og principper for folk Loven i Sverige skal indordne sig under og ikke en Kæft gør nået
man snakke bare og ligger ud lidt oplysningen i ny og næ og så gå det hele i glemmebogen
Man skider på folks rettigheder og deres mange henvendelser som folk har gjort Utalige gange og ikke en forstår at folk er i panik .
Hvem af jer fine folk vil accepterer et kolikriv indbrud med Staten velfærdsystem landstyrelsens og deres medbringer politiet ude en dommererkendelse og så man bare bryder ind i jeres ejendom og tage vad man syndes ude en Uvildig part , at bevis og rettelse af falsk Retlines bliver ud fra deres interne sympatisører rette til gennem indstandser som laver falske papirer og pas på de husdyr de tyvstjæler i hjemme og folk bliver i afmagt
tage deres liv og så har system s kriminelle tage det de ville . er dette det EU land vi skal rejse ind i og folk vær dag skal leve i angst for hvornår det bliver deres tur .
Danmark kende ikke denne sandhed af siden som bryder en vær lov i jeres land men den skal de få del af , I har her på jeres Dagens juridiske side Overset en vigtig detalje .. at i er med til at snyde og bedrage folk deres juridiske rettigheder fordi i er yderes feje kujoner der ikke tager del af de som sket og følger den til ende og hjælper jeres borger med disse overfald som er til at bevis i detaljer
I har Set til at folk kan tage deres liv ude nogen tog ansvar .. at de som begår fejlen er de som nyder godt af rovet de tager ude om lovgivningen ., dette er helt forrykt at byde nogen person , som ikke har fået en Uvildig person til at bekræfte eller afkræfte , de forhold som er tilført er korrekt og sandfærdige ..
Sverige tømmer ud deres egen borger s husdyr og pludselig er der ikke flere end dem selv at tage dyr fra

Djurskyddsinspektörerna - den dolda sanningen facebook
19. november kl. 07:30 ·
Länsstyrelsen försöker nu via ett nytt lagförslag få tränga sig in i djurägares bostäder trots att det krävs husrannsakningsorder. De glömmer att om lagförslaget går igenom så bryter de mot de mänskliga rättigheterna vilket är allvarligt.
Vi kommer att visa hela förslaget inkl yttranden från vissa länsstyrelser, bl.a. Stockholm.
Ett argument är att det kommer in anonyma anmälningar till Länsstyrelsen och att detta kräver tillträde i den privata bostaden. Men vi vet att djurskyddsinspektörer och polisens djurstallar gör egna anmälningar för att kunna omhänderta djur. Redan idag begår de brott mot de mänskliga rättigheterna när de tvingar sig in i bostaden. JO har kritiserat myndigheten innan pga intrång i bostaden.
Som vanligt ber vi er dela inlägget då vi vet att det är många som läser sidan, även djurskyddsinspektörer.
https://www.jo.se/PageFiles/1049/6650-2009.pdf
www.jo.se

bara att vänta till april .. då jävlar ska jag dra ett litet april skämt för den nya hovrättspresidenten och fd riksåklagare AP ...hans regeringstid kommer bli kort MYCKET !!! kort ...då ska det bli statskupp med känsla ... -.-

Håler med trissan. Inklusive korrupta domare .

Jag har anmält både åklagare o domare domstolen för bevisförskingring tortyrbrott mot männskliga rättigheter o korruption så helt rätt kunde inte hållt med mer.

Kom dem i forkøbet med at tage alle sager gennem EO@ombudsman.europa.eu
for misbrug af Loven s retssikkerheden og deres §§
Deres administrativt arbejde i forvaltningen er skyldig at tage del af alle de henvendelser som er komme ind over de mange år.
Dette vedrører hele EU´s Menneskelige rettigheder og driften af et nyt styre .
Folket har ret til at få et sagen diskuteret ved et møde i Juridisk Forening, hvor fremtrædende politikere, embedsmænd og jurister mødtes med folkets tals personer omhandle dyr og mennesker med hinanden.
Det kan ikke fortsætte med modstandere på dyrvelfærden som handler om alt anden end at rede .
og nu skal til at ophæve en fælles EU §§ som skal beskytte folk og dyr i eget hjem . det lyder helt umotiveret planlagt .
Se til nu at uddybe dette korrekt så lov og §§ og hanlingen skrive meget nøje i brev
jo flere breve i den retningen, giver folket Ret til at starte en Inejura sag på hele Sveriges retspolitisk!
For naturligvis skal der et bedre retssikkerhed ind i landet inde der ikke er nogen som kan føle sig sikker i deres privat hjem .

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.